Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Bokfrukost med Hälsohets och annat kul

Tillsammans med bland andra Alexandra och Ann-Sofie var jag på en frukost i morse i samband med lanseringen av boken Hälsohets. Det var givande att lyssna på förläggare Boel och författaren Elina när de berättade om bakgrunden till boken och hur de resonerar kring hälsa. Och vi fick till en del hälsosnack runt vårt frukostbord också.

Bokfrukost Hälsohets bok

Elina Sundström har intervjuat personer, som på ett eller annat sätt har levt i eller nära psykisk ohälsa, och experter inom områdena för stress och hälsa. Hon vill med boken undersöka varifrån hälsohetsen kommer och vad vi kan göra för att motarbeta den.

Det kom upp en del frågor och diskussionspunkter under frukosten. Bland annat pratade vi om hur mycket den psykiska ohälsan har krypit ner i åldrarna. Det finns en uppenbar hets kring prestation och utseende idag bland de unga, och detta gäller i hela landet.

Det är verkligen tråkigt att det finns så mycket ohälsa omkring oss, men om vi blir mer medvetna om det och satsar på att lyssna mer inåt och på oss själva istället för på samhället och dess ideal så tror jag att vi kan komma allt närmare en större hälsosamhet. Läs gärna boken och ta del av tankarna där. Det ska jag göra!

Rosa Skrot bokfrukost

Frukosten hölls på Rosa Skrot och vi satt och myste i deras bibliotek.

Bokfrukost Hälsohets mackor

Surdegsmackorna från Fabrique smakade mycket bra!

Invigning sport Ahlens

Invigning sport Ahlens 2

Sedan drog jag vidare inåt stan och till invigningen av den stora sport- och balansavdelningen för kvinnor på Åhléns City. Det är tydligen Europas största avdelning av det slaget! Den frontas av Barbro Bobäck, 71 år gammal och världens snabbaste kvinna. Coolt!

träningsböcker på sport ÅhlensDär inne fanns det hur mycket snygga träningskläder som helst. Och också en del annat som har med träning och hälsa att göra, som träningsböcker och en juicebar.

Ahlens sport kassa Jag shoppade lite, men kommer gå tillbaka och titta mer en annan dag när det inte är så mycket folk.

Efter det shoppade jag vidare på annat håll och lunchade slutligen med Sofie. Företaget jag jobbade på innan föräldraledigheten har kontor precis bredvid hennes så vi brukade ta en lunch ihop ibland. Nu var det länge sedan sist och därför desto roligare att vi fick till en!

7 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons