Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Det är tillbehören som gör det

Det gör verkligen stor skillnad på en måltid när man anstränger sig lite med tillbehören. Att servera exempelvis kött och potatis utan sås och med isbergssallad och gurka är ingen höjdare. Men när tillbehör som rödbetor, morötter och en gräddig sås får vara med bli måltiden något helt annat.

Att lägga ner lite mer tid vid matlagningen för att få till de där trevliga tillbehören är så mycket värt. Killarna i familjen hade hittat några kantareller i skogen så för mig var det enkelt att komma på vad vi skulle ha för tillbehör till kvällens middag. Till den helstekta fläskfilén gjorde jag en kantarellsås på de gula svamparna, buljong, grädde, spad från köttet och lite redning. Andra tillbehör vi åt var hasselbackspotatis, hasselbacksbetor och goda grönsaker. Nästan som en söndagsmiddag fast på måndag kvällen!

Tomat basilika och mozarella
tomat och mozarella

Ett annat gott tillbehör som vi åt av till en middag i förra veckan är den klassiska italienska med mozarellaost, tomater och basilika. Den färska pastan, peston och italienska skinkan vi åt till blev så mycket godare med detta till.

Lägg lite tid på tillbehören till måltiderna. Det är så mycket värt det!

Tags : Nyttig mat

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons