Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Härliga höst

Den här tiden när det är sensommar och nästan höst är bra härlig ändå! När solen skiner och det ändå inte är för varmt, när luften är frisk och klar och grönskan fortfarande är kvar – det är ljuvligt! Jag gillar att det fortfarande är varmt nog för att slippa tjocka jackor, men ser också fram emot när hösten kommer allt mer och det blir gyllengult ute på träden.

lekpark Smillalekpark Wilmer

Igår på eftermiddagen tog jag barnen i vagnen och gick till en lekpark längre bort. De fick leka av sig – var och en på sitt sätt.

nypon

Jag njöt desto mer av vägen dit och tillbaka när jag fick röra på benen och kolla in de hösttecken som har dykt upp. Nyponen lyste röda i sina buskar på flera ställen.

DSC04258

Fåren är fortfarande kvar i sin hage och gör sitt bästa för att beta av allt gräs.

DSC04266
Och intill vår tomt samt i skogen finns det massor med lingon. Wilmer plockade in några igår och jag funderar på att gå en lingonrunda i skogen snart. Men är egentligen så mycket mer en blåbärsfantast än en lingonfantast och vet egentligen inte vad jag skulle göra med dem?

Stenar intervaller

Så soligt och skönt väder som det var igår lockade en löptur framåt sena eftermiddagen. Jag som annars helst tränar på morgonen tyckte ändå att det var grymt skönt att ge sig ut strax innan middagsdags. Jag inledde med två kilometer jogg/löpning i stegrande tempo, fortsatte med tio backintervaller och avslutade med 2,5 kilometers löpning. Intervallerna gjorde sitt för flåset och jag var härligt mör i benen när jag kom hem igen. Innan jag gick in unnade jag mig några minuter i kvällssolen med avslappningsövningar och stretch.

Den här gången kom jag ihåg att hålla räkningen på intervallerna med hjälp av stenar. Så smart att låta stenarna sköta räkningen när huvudet inte orkar tänka och hålla koll!

Den här hösten kommer jag ägna mycket åt löpning!

Lämna en kommentar

Annons
Annons