Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Maten på Kreta

Igår kväll åt vi middag med några vänner, som snart ska åka till Grekland på semester. Jag insåg när vi pratade om det att jag saknar vår Greklandsvecka lite. Tycker visserligen att det är jätte skönt att vara hemma igen och jag är glad över hösten som nalkas, men att få värme, sol och kanske framför allt äta god mat som någon annat har lagat i en vecka är verkligen inte helt fel.

Vi behövde verkligen inte gå hungriga på vårt hotell på Kreta. Det fanns hur mycket mat som helst att välja på från bufféerna till frukost, lunch och middag. Och mellan måltiderna kunde man beställa det mesta från snackbaren i stort sett vilken tid som helst. Jag hade dock gärna sett att de hade satsat mer på kvalitén än kvantiteten. Det var långt i från all mat på bufféerna som tilltalade mig.

Frukost smörgåsar

Till frukost varvade jag mellan två olika varianter. Antingen åt jag smörgåsar av det goda, lite grövre brödet med smör, ost och grönsaker. Till det ett kokt eller stekt ägg, frukt, kaffe och vatten.

Frukost 1

Frukost 2

Eller så tog jag en skål med naturell yoghurt, banan, melon, fröer och en skvätt honung. Till det ägg i någon form samt kaffe och vatten.

Lunch

Luncherna blev ofta ett hopplock av lite allt möjligt. Det som alltid fanns på min lunchtallrik var grönsaker, frukt, fetaost, tzatziki och kött i någon form. Den här gången blev det köttbullar, men annars tog jag kyckling eller fisk. Brukade bli en bit bröd till det också. Och ännu mer frukt till efterrätt.

Melon till lunch

Frukt frossade jag verkligen i till varje måltid. Vattenmelonerna var så goda där, men också nektarinerna och apelsinerna.

Middag asiatisk

Middagarna hade alltid ett visst tema, som italienskt, mexikanskt, amerikanskt eller som här; asiatiskt. Laxen i kokos med ananas och grönsaker var en god middag den kvällen.

Middag grekisk

När det var grekiskt tema till middagen fick jag till en riktigt god tallrik. Inte så konstigt att grekerna är bäst på att laga sin egen sorts mat. Jag tog för mig av vinbladsdolmar, rödbetor med fetaost, en härlig kikärtssallad, någon slags grönsaksgryta och pitabröd.
Citronpaj
citronmarängpaj

Normalt sett brukar jag älska att äta av efterrätterna på hotellbufféer, men på det här hotellet var det inga efterrätter som lockade mig (förutom frukten), men sista kvällen bjöd de på en amerikansk citronmarängpaj och den tog jag för mig av, kan jag säga!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons