Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Promenader som hälsoboost

djurgarden-promenad13

När jag besöker nya platser brukar jag vilja promenera så mycket som möjligt där. Inte bara för att få frisk luft och röra på mig utan för att det inte finns ett bättre sätt att upptäcka en plats på. Nu efter min föräldraledighet med Smilla kommer jag inte gå tillbaka till mitt gamla jobb. Det är inte klart än vart jag kommer jobba och därför träffar jag olika företag för att hitta rätt plats för mig.

När jag igår var på ett möte på ett företag i Frösundavik passade jag på att ta en promenad i områdena intill. Eftersom det ligger precis intill Hagaparken och Brunnsviken var det där jag gick. Visserligen ingen ny plats för mig, men ändå så härligt att få njuta av allt det fina så där mitt på dagen.

promenad brunnsviken

Jag älskar att promenera på platser där många andra också är aktiva. Att möta joggare, löpare, gångare, hundrastare och barnvagnsföräldrar är härligt. Det är liv och rörelse och alla gör sitt för att må bra och njuta.

När man går som jag gjorde idag och verkligen försöker ta in allt man ser samtidigt som man går där då blir allt så mycket finare. Hela jag blir mer levande och mer positiv till allting. Att bo i en stad där naturen hela ligger nära intill är verkligen lyx.

Karin på promenad i Bergianska trädgården - Brunnsviken runt

Oavsett om jag har varit där tidigare eller inte så är det alltid värt att ta en promenad. Om du sitter inne på ett kontor hela dagarna; försök att ta dig åtminstone en kortare promenad varje dag. Passa på när du har lunchen, ska till eller från möten eller gör promenader av dina telefonmöten. Jag passade på att ta ett telefonmöte där i Hagaparken. Jag kunde prata ostört samtidigt som jag fick rör på mig. Så mycket win-win på det!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons