När chokladsuget sätter in och jag bara måste ha choklad då är det perfekt att mixa ihop en mousse på frukt och kakao. För ja, den här chokladmoussen innehåller inget annat än tre olika sorters frukter plus några teskedar kakao. Det gör den fräsch fastän den är mörkt chokladig i smaken och den mättar på ett bra sätt. Fungerar att äta såväl till fika som till mellanmål eller innan sängdags på kvällen.
Vad sägs om en härligt krämig raw choklad mousse ikväll när det är fredag och allt?!!
Raw chokladmousse
en portion
- en banan (den får gärna vara mogen och mörk i skalet)
- en avokado (också den mogen och mjuk)
- en handfull mangobitar (gärna frysta)
- 3-4 teskedar kakao
Skala frukterna och skär i bitar. Ner med alla ingredienser i en mixer och mixa. Kör tills du har en jämn och fin mousse.
Portionera upp i en skål, ett glas eller på ett fat. Garnera gärna med bär och njut!
Jag har testat att göra raw chokladmousse tidigare, men måste säga att den här blev den godaste hittills. Vill man ha den ännu sötare kan man addera dadlar, agavesirap eller honung. Men jag tycker att bananen och mangon sötar tillräckligt.
Här finns förresten ett annat recept på chokladmousse, som innehåller agavesirap och torkade plommon.
Trevlig helg på er alla fina bloggläsare! ♥
Gott, här nere i Spanien finns ju massor av fräsch frukt och detta låter som något jag måste testa!
Åh, frukterna där du är smakar ju så mycket mer så denna mousse blir säkert ännu godare när du gör den!