Jag som älskar rosa fick till en riktig drömfrukost i morse. Den gick nämligen helt i rosa! En chiapudding tillsammans med rosa yoghurt samt både hallon och jordgubbar utgjorde dagens första mål. Rosa, söt och god!
Att jag fick njuta av jordgubbar från det egna landet (antagligen de sista för i år) gjorde inte saken sämre.
Rosa chiapudding
1 portion
- 2 dl valfri mjölk (jag hade mandelmjölk)
- 2 msk chiafrön
- ev lite vaniljpulver
- 1dl naturell yoghurt
- 1 dl kvarg
- jordgubbar
- hallon
Förbered själva chiapuddingen dagen före genom att blanda mjölk, chiafrön och eventuellt vaniljpulver i en burk. Rör/skaka om tills alla fröna är täckta av mjölk. Ställ in kylen att svälla till sig en stund. Ta några jordgubbar och skär dem i skivor. Pilla in dem mot insidan på glasburken. Låt puddingen stå till sig i kylen över natten.
Mosa några jordgubbar och hallon. Blanda dem med yoghurten och kvargen. Toppa chiapuddingen med det rosa fluffet. Garnera med hallon (och jordgubbar om du har några kvar).
För att få lite sälta mot det söta valde jag att äta min chiapudding med en sked jordnötssmör. Då blev det extra gott!
Jag tillhör dem som gillar chiapudding. Gillar också att det är så enkelt att förbereda den dagen innan och så är frukosten praktiskt tagen klar dagen efter.
Här har ni några fler av mina godaste chiapuddingar:
- Chiapudding de luxe
- Fyra goda chiapuddingar – måndag till torsdag
- Fyra goda chiapuddingar – fredag till söndag
Chiapudding FTW!
Eller hur! Går inte att tröttna!