Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Sunwing Makrigialos Beach

Vi har hunnit vara hemma ett par veckor nu, men minnet av veckan på Sunwing Makrigialos Beach på Kreta finns fortfarande tydligt kvar. Jag fungerar lite så att jag njuter av en resa nästan allra mest efter att jag har kommit hem igen. Visst njuter jag på plats och ser till att ta in allt med alla sinnen så gott jag kan. Men det är som att jag behöver smälta allt det vackra, nya och spännande jag får uppleva på platsen att det inte blommar ut för fullt förrän jag är hemma igen.

Jag tycker det är super mysigt att ha de fina minnena att minnas tillbaka till, titta på fotona från platsen och försöka känna dofterna, smakerna och upplevelserna igen. Jag har redan skrivit ganska många inlägg om vår vistelse där, men här kommer ett sista. Det handlar mer konkret om hotellet vi bodde på. För med småbarn och all inclusive samt en stor hotellanläggning som har allt blev det inte att vi tog oss utanför den så mycket.

hotellet Kreta 5

Grekland gryning 12

Sunwing Makrigialos Beach är ett hotell precis vid havet på sydkusten av Kreta. Det tilldelades pris för bästa barnhotellet på Kreta 2015 och det kan jag förstå eftersom det verkligen är barnvänligt.

barn grekland 2

Hotellet har många olika slags rum och lägenheter. Vi hade en tvårumslägenhet, vilket var perfekt för oss. Barnen kunde nattas i ena rummet medan vi fortfarande satt uppe i det andra. Och så hade vi en stor härlig balkong att njuta av kvällsskymningen på!

DSC04097

Pooler fanns det många av. Det blev inte så mycket bebispoolen för oss då Smilla tyckte det var roligare i den större och det var även där Wilmer villa vara. I den kunde man åka två olika vattenrutschkanor och det var det bästa, tyckte båda barnen.

hotellet Kreta gym

I den andra delen av hotellanläggningen fanns en grym gym- och spaanläggning. Spa´t testade jag aldrig, men träna gjorde jag en hel del. Gymmet hade allt man kan begära och gruppträningssalen var stor och hade utsikt över havet.

DSC04026DSC03949DSC04034Vackra blommor fanns det vart man än gick.

hotellet Kreta utsikt restaurangOm hotellet Kreta restaurangen 2Från restaurangen där vi åt av bufféer till frukost, lunch och middag hade vi vacker utsikt över poolerna och havet.

hotellet Kreta lekparken klätterställning
DSC03950
När barnen tröttande på att bada fanns det lekpark att roa sig i. Vi vuxna kunde då njuta i skuggan på en parkbänk och blicka ut över havet under tiden. Det var i lekparken, eller “minilandet”, som Lollo och Bernie höll till, alla barns favoriter.
hotellet Kreta havet
Att hotellet ligger precis intill havet gör det till en magisk plats. Hotellet i sig är egentligen inte jätte vackert, men omgivningarna är det och jag njöt så galet mycket av att kunna blicka ut över allt det blåa.

Kreta kvällsljus 1Solnedgångarna gick inte att få nog av. De liksom soluppgångarna var alldeles alldeles underbara!

Grekland Wilmer havet

Barnen trivdes verkligen på den här platsen och jag förstår dem för det gjorde jag med. Sol, bad, värme och vackra omgivningar är verkligen hälsa för själen och något som förgyller en semester enormt. Ska jag nämna något som var mindre bra med denna resort så var det bussresan från och till flygplatsen. Att skumpa på slingriga vägar i en varm buss i två och en halv timmar är ingen höjdare. Men vet man om det innan så fungerar det.

Om ni inte har läst det jag har skrivit om hotellet och semestern på Kreta så kommer några länkar här:

Är du också som jag, att du njuter minst lika mycket efter en resa som under den?

Lämna en kommentar

Annons
Annons