Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Thai Curry som grytbas

Jag brukar normalt sett och i möjligaste mån vilja laga mat från grunden själv och undviker helst hel- och halvfabrikat. Gillar känslan av att veta precis vad jag stoppar i mig och då är det säkrast att själv vara den som komponerar ihop måltiden. Men när det finns bra halvfabrikat som denna har jag inget emot att frångå mina principer.

Idag lagade jag en god och kryddstark thai curry med hjälp av en grytbas från Go Green. Det räckte med att steka kyckling och paprika samt tillsätta tetran med grytbasen så hade jag åstadkommit en kycklinggryta med smak av bland annat ingefära, koriander och spiskummin. Super smart när man vill spara tid i köket!

Go Green Thai curry grytbas

Go Green Thai curry grytbas 2

Kycklinggryta thai curry

4 portioner

 • ca 800 gram kycklingfilé
 • en gul paprika
 • en tetra Go Green Thai Curry
 • ett halvt blomkålshuvud
 • 3 morötter
 • ris att koka
 • Tillbehör: färsk koriander och jordnötter/cashewnötter

Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek dem i en stekpanna med olja. Skär paprikan i mindre bitar och lår dem steka med. När allt är genomstekt häller du på den färdiga grytbasen. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av, men enligt mig behövs inte fler kryddor då denna variant är kryddstark som den är- Och god!

Under tiden grytan puttrar kokar du ris samt blomkål och morötter i mindre bitar.

Go Green Thai curry grytbas 3

Go Green Thai curry grytbas 4
Att servera denna gryta med morötter och blomkål var klockrent. Först hade jag tänkt ta med dem i grytan, men eftersom den innehåller grönsaker som gröna ärtor, kikärtor och olika sorters kål tyckte jag det blev bättre med dessa som kokta vid sidan av istället.

Go Green Thai curry grytbas 6
Go Green Thai curry grytbas 7
Go Green Thai curry grytbas 8

Koriander fanns det en del av i grytan, men det passade ändå bra att äta till. För vem kan få för mycket av koriander?

Dessa grytbaser från Go Green får verkligen tummen upp från mig. Basen är kokosmjölk och i några av dem även tomatskross. Utöver det innehåller de kryddor och inget salt. Lite socker har de tillsatt, men inga konstiga tillsatser eller e-ämnen i övrigt. Bara bra saker! Det enda man behöver tillsätta själv är något kött, kyckling eller om man vill ha den vegetarisk med till exempel bönor. Andra varianter som finns är Indian Masala, Mexican Chili, Moroccan Tajine och Texas Stew.

2 kommentarer

  1. Koriander är verkligen inget måste att ha med. Det är för att jag älskar det väldigt mycket som jag låter det vara med så ofta som möjligt!
   Kul att du blir inspirerad. Hoppa att du kommer gilla grytan! Den var väldigt snabb och smidig att göra med grytbasen. Kan ju vara särskilt bra i vardagsstressen!

Lämna en kommentar

Annons
Annons