Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HealthstoriesWorkoutstories

Träningen på Kreta

Att träna där vi var på Sunwing Makrigialos på Kreta var enkelt. Det fanns mycket olika slags träning att välja på och enda ursäkten var i sådant fall latheten och att jag inte ville vara ifrån familjen så mycket. Jag valde som sagt att inte springa under veckan där eftersom jag tyckte det var i varmaste laget för det. Var heller inte sugen på löpbandslöpning i det svala gymmet så jag satsade på annan slags träning istället.

Några morgnar gick jag upp innan resten av familjen och fick till träningen innan de hade vaknat. Vid några andra tillfällen tränade jag på dagen istället. Några hundra meter från vår hotellägenhet låg en fräsch och rejäl fitnessanläggning. Det var där jag främst höll till när jag tränade.

Träningen på Kreta Makrigialos

Träningen på Kreta Makrigialos

Träningen på Kreta Makrigialos

Träningen på Kreta Makrigialos

Utanför fanns en inbjudande pool och där inne en spaanläggning och ett fräscht gym som hade allt man kan tänka sig.

Träningen på Kreta Makrigialos gym

Att komma in i gymmet var skönt i sig eftersom de hade AC’n på för fullt där. När jag var där på morgonen var vi ganska många där samtidigt. Mitt på dagen och på eftermiddagen var det lite färre. Jag använde mig mest av hantlar, TRX, kettlebells och chinsstång. Det enda jag saknade var en skivstång.

Träningen på Kreta Makrigialos yoga

På schemat för gruppträning fanns det flera klasser att välja på så gott som varje dag. Jag testade yoga och core, men hade också gärna provat crossfit och step. Roligast var när jag var där tillsammans med Wilmer på familjegymanstik. Under en halvtimme sprang vi runt i en hinderbana, förälder och barn tillsammans i par, och hoppade, rullade, gjorde armhävningar, kröp och gick björngång. Roligt för oss både och vi blev både andfådda och svettiga. Det bästa jag vet är att få ha kul med mina barn samtidigt som vi rör på oss!

Träningen på Kreta Makrigialos pool
Utöver allt detta fanns det tennisbana och pool där det hölls vattenaerobics varje dag. Jag gillar verkligen när det satsas på träning på den här typen av anläggningar och det var kul att se att så pass många var med på aktiviteterna varje dag.

3 kommentarer

  1. Perfekt juh! Poolen såg himla härlig ut. Jag tränade inte så värst mycket när jag var i Grekland på semestern. Simmade ett par gånger, mer än så pallade inte min axel. Men är ganska säkert på att det blivit mer träning om det funnits en sån där anläggning. 🙂

    1. Det är ju liksom lite svårt att låta bli att träna när det finns så många möjligheter. Skönt också när träningen får vara helt kravlös och man tränar bara när man känner för det. Hade vi inte haft så små barn hade jag nog tränat ännu mer!

Lämna en kommentar

Annons
Annons