Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Fortsatt förkylningsboost

När jag för en vecka sedan skrev om mina förkylningskurer trodde jag nog att jag skulle bli av med den där förkylningen inom ett par dagar. Så blev det tyvärr inte och natten till i söndags blev jag märkbart sämre. Gissar att diverse baciller på förskolan i samband med att jag har skolat in Smilla inte har varit till någon hjälp för min förkylning.

Igår tog jag det rejält lugnt och idag fokuserar jag också på någorlunda lugna aktiviteter och på förkylningsboost för att låta kroppen ta hand om den här förkylningen på bästa sätt. Träning är inte att tänka på, men jag hoppas verkligen att jag inte ska behöva vänta alltför många fler dagar med det.

frukost

Jag var inte så hungrig i morse när vi skulle äta frukost, men såg till att peta i mig en del i alla fall. När jag är förkyld är jag särskilt noga med att få i mig ordentligt med mat och då bra mat med mycket näring. Jag toppade min kvarg med härliga blåbär och min smörgås med ett gäng grönsaker. En god frukost, som enkelt slank ner trots att jag inte var så hungrig.

cykling och promenad 4

promenader och cykling collage

cykling och promenad 3

cykling och promenad 5
Jag har varit ute mycket idag. Har klätt på mig mycket för att inte frysa och njutit av den härliga hösten. Jag är så pass pigg att jag orkar promenera så det har blivit flera promenader redan och snart ytterligare en när jag ska hämta på förskolan. Var inne i stan en sväng på förmiddagen och cyklade genom vacker guldskimrande natur till och från tåget.

Jag försöker dock att hålla nere på tempot på mina promenader och cykelturer då jag inte är i form för att komma upp i puls alltför mycket. Men bara det att vara utomhus känns som världens bästa medicin mot min förkylning.

Kyckling reko

Till lunch åt jag värmande och god kyckling, en rätt jag lagade i helgen och kommer lägga upp receptet på imorgon. Det var en Reko kyckling jag lagade till långsamt i min Crock-Pot tillsammans med rotfrukter, lök och annat gott. Under tiden jag åt bläddrade jag i senaste ELLE Mat & Vin. Det är egentligen bara när jag är sjuk eller har semester som jag tar mig tid att läsa tidningar. Just denna tidning ser jag fram emot att få jobba nära från och med snart när jag börjar mitt nya jobb!

Den senare delen av eftermiddagen planerar jag att spendera genom lugna aktiviteter tillsammans med barnen. Hoppas att de går med på det bara! Jag ser fram emot att krypa upp i soffan alla tre för att läsa böcker och mysa.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons