Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Hej Vego från Garant

Jag är egentligen en sådan som uppskattar att äta en bit kött, kyckling eller fisk till maten och har alltid haft svårt för att tänka mig att bli vegetarian eller vegan. Men när man blir serverad så god vegansk mat som jag blev idag då är jag inte lika säker längre. Åtminstone har jag inga problem att låta några av veckans måltider vara vegetariska eller helt veganska när maten kommer från Garant och heter Hej Vego!

I förmiddags var jag på en härlig pressträff där de veganska och ekologiska nyheterna från Garant presenterades. Fyra olika sorters biffar/puckar/bites är det vad det handlar om. Och alla var galet goda!

Samtliga av dem är gjorda på ekologiska kikärtor och man har varit noga med att produkterna ska vara helt naturliga. De innehåller inga tillsatser utan ska stekas direkt från frysen för att bli så goda och så fina som möjligt.

hej vego garant collage

Hej vego Garant 2

Det var på Urban Deli inne i city vi träffades, i deras helt nya lokaler på Sveavägen. Jag gillar verkligen Urban Deli och deras koncept. Och det var också kockarna därifrån som stod för alla de goda tillbehören vi fick smaka av till Garants nyheter.

Hej vego Garant 11

Morots- och ingefärabollarna var galet goda. Tillsammans med zucchini och äpple var smakkombinationen var perfekt. Det här är de enda bollarna som är friterande, något jag inte är så förtjust i. Men smaken var det som sagt inget fel på.

Hej vego Garant

Chilibites var mer spicy än de övriga produkterna. Kanske inte så barnvänliga, men i min mun smakade de väldigt gott. De här innehåller paprika och kidneybönor.

Hej vego Garant 4

Hej vego Garant 7

Dessa grönkålsbites åt Smilla glupskt av, som var med på eventet. Förutom grönkål innehåller de bondbönor, ärtor och quinoa.

Och så serverades det också broccolipuckar. De är lite större i storleken och består av broccoli, bondbönor och gojibär.

Hej vego Garant 9
Hej vego Garant 3
Hej vego Garant 6
Hej vego Garant 8
Tillbehören vi fick äta av var magiskt goda. Där fanns picklad rödlök, grillad sallad, paprika salsa, någon grön majonäs, rotfrukter och massor med annat gott.

Om du är nyfiken på att testa de här veganska, ekologiska och naturliga härligheterna så finns det redan nu i vissa Hemköp- och Willys-butiker och kommer att fyllas på i samtliga sådana. Hej Vego!

8 kommentarer

  1. Tycker mej faktiskt se en trend, både på bloggar och i min lokala frysdisk, att fler och fler väljer att äta vegetariskt ibland. För mej som vego är det ju extra kul när utbudet ökar. Måste testa Garants grejer, har sett dem i just min lokala frysdisk 🙂

    1. Har verkligen blivit en trend och det känns bra att fler tänker till kring köttkonsumtionen, tycker jag. Är ju själv inte vego utan mer en flexitarian. Men det är underbart att det finns så många bra vegoalternativ nu!

Lämna en kommentar

Annons
Annons