Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Hunden med handduk

Den här veckan har varit en bra yogavecka för mig. Jag har fått till yoga i samband med styrketräning, efter en småsvettig promenad och i morse inledde jag min dag med yoga. Med lätt träningsvärk i benen efter gårdagens löpning var det så skönt att få sträcka ut och töja!

Ju mer jag yogar desto mer längtar jag efter det och vill göra det oftare och längre stunder. Så välgörande för kropp och själ! Här tänkte jag visa en variant av hunden, som jag själv gjorde när jag tränade ett Global Yoga-pass i morse.

hunden yoga

Att vila i hunden är en sådan skön och samtidigt lätt ansträngande position. För att göra den än mer utmanande kan man ta en handduk till hjälp.

yoga hunden

Ta helt enkelt fram en liten handduk och låt händerna vila på dem istället för på mattan. Genast märker du att du behöver spänna till bålen ännu mer och anstränga dig ytterligare för att kunna hålla rätt position. Håll i några sekunder och jämför sedan med att stå i en vanlig hund. Själv tycker jag nu att det är så mycket enklare att hålla hundens position på mattan, just för att jag jämför med hur det känns när jag har händerna på en handduk. Testa gärna du med!

Andra yogaövningar som jag gillar att göra eftersom de är lagom svåra och sätter min fysik lite på prov: delfinen, ödle-lunge och dynamisk båt med twist

4 kommentarer

  1. Gillar verkligen din blogg, roliga och intressanta inlägg. Jag är också väldigt intresserad av träning, kost & hälsa så det är jätteroligt att läsa om någon med samma intressen. Ha en fortsatt bra dag, kramar.

Lämna en kommentar

Annons
Annons