Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Det har aldrig blivit av tidigare år att vi har gjort någon pumpalykta. Men någon gång ska ju vara den första så idag efter att jag hade hämtat hem barnen från förskolan gjorde vi en glad lykta av en pumpa. Eller vi och vi. Det kändes inte så tryggt att ge vassa knivar till en 3-åring och en 1-åring så de fick titta på medan jag karvade.

pumpalykta

Det var inte alls svårt att göra en pumpalykta. Först skar jag ut en stjärna på toppen av pumpan. Sedan grävde jag ut innanmätet. Därefter ritade jag ögon, näsa och mun med en penna för att sedan skära bort dem. Det var smart att rita ut strecken för var jag skulle skära. Annars hade nog varken mun, näsa eller ögon blivit så fina.

Jag stoppade ner ett värmeljus i lyktan och sedan gick vi ut för att tända den.

pumpalykta

Nu lyser den fortfarande där ute i mörkret. Mysigt och välkomnande!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons