Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Styrka rörlighet kondition

Karin Axelsson gymmet

För tillfället har jag inga konkreta mål med min träning. Ganska skönt på ett sätt, men samtidigt lite tråkigt. Jag har inte riktigt landat i om jag ska fokusera mer på styrketräning eller på löpning framöver, om det ska bli ett konkret chinsmål eller att jag vill kunna klara att springa en distans på en viss tid. Oavsett vad jag kommer fram till är det uppenbart för mig hur viktigt det är att jag får in alla tre av styrka, rörlighet och kondition i min träning. Så vilket träningsmål jag än bestämmer mig för kommer jag vara noga med att hela tiden träna alla tre former av träning.

Karin Axelsson gymmet svartvit

Konditionen består helst av löpning. Det är det jag tycker är roligast och som ger mig mest. När man skinka krånglar och jag inte kan springa får jag en sådan löpningsabstinens och jag är alltid som lyckligast när jag åter kan springa igen efter en smärtperiod. När jag sprang backintervaller senast kommer smärtan som ett brev på posten efter det så jag tänker att jag nog inte borde träna så hård löpning utan satsa mer på lugn löpning i distanspass.

Utan styrketräning känner jag mig svag, menlös och blir lätt trött i ryggen. Jag älskar att kunna ta i och lyfta tungt, att stöna och stånka samt att ta in pulsövningar i styrkepasset för att bli ordentligt svettig.

På senare tid har jag också kommit att uppskatta rörlighetsträningen i yogan så enormt mycket. Den är ett så bra komplement till styrketräningen och löpningen. Jag märker att min ökade smidighet hjälper mig att utföra styrkeövningarna mer korrekt. Jag har fått en bättre kroppskontroll helt enkelt.

När jag i morse tränade ett styrkepass på gymmet avslutade jag det med lite handstående mot vägg och några yogaövningar. Det var egentligen inte planerat så, men det passade så bra och kändes så skönt. Att få gå från lyft med hantlar och skivstång till att använda kroppen på ett helt annat sätt och avsluta passet mjukt var så skönt. Jag är så glad för att yogan nu kommer så naturligt för mig och att jag saknar den när jag kommer bort från den ett tag.

Styrka, rörlighet och kondition – när jag får med alla tre under en träningsvecka och helst på lite olika sätt då är min träning optimal!

 

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons