Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Vegobites med paprikasalsa

Förra veckan fick jag ju härlig vegetarisk inspiration så idag, på Meatfree Monday, tyckte jag att det var passande att tillaga några av dessa vegobitar till middag. Innan jag plockade fram en påse grönkåls bites och en påse chili bites tillagade jag tillbehören. För vegobitarna ska tas direkt från frysen innan de steks i smör och/eller olja.

vego bites och paprikasalsa 3

Några av tillbehören jag lagade var en fräsch sallad och en paprikasalsa eller en pipperad, som den också kallas.

vego bites och paprikasalsa

Paprikasalsan var mycket enkel att göra då jag använde mig av en burk med inlagda paprikor. Vill man kan man såklart lägga in dem själv i en god olja. Men det kräver några dagars förberedelse. Den här salsan passar inte bara till vegetarisk mat utan är även god till kyckling, kött eller fisk.

Paprikasalsa/pipperad

till ca 4 portioner

  • en burk Peperoni Filetti Arrostiti
  • en gul lök
  • 1/2 chili
  • en vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger

Finhacka lök, vitlök och chili. Hetta upp en stekpanna med olja och stek dem mjuka. Under tiden häller du ut oljan från paprikaburken och skär du paprikorna i små bitar. Sänk värmen på stekpannan och låt paprikorna fräsa med en längre stund. Löken och paprikorna ska smälta ut. Då är det klart. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

vego bites och paprikasalsa 2

Salladen jag gjorde blev fräsch och god. Jag skar tomater, persika och plommon i bitar och skvätte över lite saft från citron och lime.

vego bites och paprikasalsa 5

Röda och gröna bites fick sällskap av paprikasalsa, salladen och ugnsrostade morötter. En härlig och god måndagsmiddag om du frågar mig!

Lämna en kommentar

Annons
Annons