Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chiapudding med smoothie och bär

God morgon till en ny vecka! Jag har vaknat upp full av förväntan eftersom det är första dagen på mitt nya jobb idag. Älskar alla slags nystarter och den här känns extra bra på något sätt.

Jag älskar också känslan av att vara förberedd och inte behöva stressa med saker i onödan. Därför förberedde jag mycket av det jag behöver ha med idag samt ska äta under dagen redan igår. Faktiskt förberedde jag en del för hela veckan eftersom det i kylen står fyra burkar med chiapudding. Jag tänker mig att jag toppar en av dem med goda tillbehör på morgonen och sedan har jag en smidig och god frukost att ta med på väg till jobbet. Den som jag ska äta idag har jag redan gjort helt klar.

chiapudding med smoothie

Dagens chiapudding har först ett lager av just chiapudding, sedan ett lager smoothie och slutligen är den toppad med blåbär och hallon. De andra burkarna kommer jag nog variera med lite andra sorters topping, såsom bananskivor, mixade hallon, bitar av äpple bär + nötsmör av något slag.

Dagens frukost

en burk/en portion

  • 1 1/2 dl mjölk av något slag (den här gången hade jag cashewmjölk
  • 2 msk chiafrön
  • en uns vaniljpulver
  • 1 dl kvarg
  • en skvätt mjölk
  • 1/3 banan
  • några blåbär
  • en liten näve mango
  • topping: blåbär och hallon

Jag började med att förbereda chiapuddingen genom att blanda cashewmjölk med chiafrön och vaniljpulver. När jag hade rört om i burken några gånger och den stått till sig några timmar hällde jag på smoothien. Den hade jag gjort genom att mixa kvarg, mjölk, banan, blåbär och fryst mango i en mixer. Slutligen toppade jag härligheten med bären.

chiapudding med smoothie 4

Jag testar att köra chiapudding till frukost hela denna vecka så får jag se sedan om jag fortsätter med det eller om jag hittar någon annan smidig frukost-to-go. Finns ju en del att välja på.

Om du vill få mer chiapudding-inspo tycker jag du ska kolla in recepten på de chiapuddingar jag åt en annan vecka när jag åt det varje morgon till frukost:

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons