Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HealthstoriesWorkoutstories

En morgon utan träning

Jag hade packat ryggsäcken kvällen innan med träningsgrejer, ombyte och duschhandduk. Eftersom jag inte behövde lämna barnen på förskolan innan jobbet ville jag få till ett styrkepass på gymmet tidigt på morgonen efter. Jag var laddad och taggad och gick och lade mig i tid.

På natten sov jag gott, men som vanligt blev det några uppvak. Det är alltid något av barnen som vaknar på natten och någon av oss föräldrar behöver gå upp. Jag brukar sällan lida av det då jag alltid kan somna om snabbt igen. Men den här natten var jag tydligen tröttare än vanligt.

När alarmet ringde sov jag som en sten och hörde det inte. Jag hörde inte det inte alls och vaknade istället nästan en och en halvtimme senare av att Smilla var vaken. Snacka om att sova djupt!

tomten morgon 2

Någon träning hann jag inte med den morgonen. Istället fick jag skynda mig för att komma till kontoret den tid jag hade tänkt. Det händer verkligen extremt sällan att jag försvor mig och när det händer gillar jag det verkligen inte alls. Men det är ju ingen idé att gräma sig för det när det väl har hänt så jag försökte se det positiva med den här morgonen istället.

Solen hade hunnit gå upp medan jag sov så där djupt och det var ljust och vackert när jag cyklade till pendeltåget. Bara det var njutbart!

tomten morgon 3

Dessa höstmorgnar är verkligen förtrollande fina! Älskar frosten som kommer om natten. Älskar alla fina löv och blommor som fortfarande finns kvar. Älskar att solen letar sig fram och förgyller med sit sken så gott som varje dag. November, som brukar vara mörk och grå, har än så länge känts väldigt ljus och färgrik i år. Det är underbart!

morgon

Jag har lovat mig själv att jag inte ska vara för hård mot mig själv när det kommer till träningen. Förr om åren, om jag missade ett träningspass, såg jag genast till att planera in det träningspasset till ett annat tillfälle den dagen eller den veckan. Jag kunde inte tillåta mig själv att vila istället. Nu tänker jag annorlunda. Att jag försov mig den här morgonen betydde antagligen att jag behövde den sömnen så jag tillät mig själv att vila från träning helt den dagen och jag planerade inte in det tänkte styrkepasset till senare. Jag hoppade över det istället.

Att ge kroppen vila och sömn när den behöver det är viktigt. Det finns inget träningspass i världen som kan råda bot på det behovet. Att träna en sådan dag kan ofta göra mer skada än nytta. Och då är det ju bättre att prioritera mer vila och sömn för att orka träna desto bättre en annan dag.

7 kommentarer

  1. Jag har också blivit bättre på att inte vara hård med mig själv, vad gäller missade pass.
    Det var svårare i början, när man inte hade fått in träning som rutin. Men numera brukar det kännas ok, även om det är liiite frustrerande ibland, när livet kommer emellan. 🙂

  2. Så klokt att tänka sådär och att du väljer de positiva tankarna! Jag var precis som dig väldigt hård mot mig själv förr om tiden, men nu vet jag bättre än att trycka ner mig själv för ett missat pass eller för att jag inte orkar en dag. Ibland behöver kroppen extra sömn och vila och jag är övertygad om att den vilan gör nästa pass extra bra 😀 Kram och hoppas du har en fin helg!

Lämna en kommentar

Annons
Annons