Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Gröt på burk – en smart on the go-frukost

Att ta med frukosten i en burk tycker jag är genialt. Det är lätt att förbereda kvällen innan och går smidigt att äta/dricka on-the-go. Klassikerna för mig är att ta med chiapudding eller smoothie. Eller så gör jag en kombo av dem båda.

Nyligen har jag hittat ännu en frukostvariant i burk som jag gillar starkt: havregrynsgröt med någon god topping!

porridge with smoothie

Den här burken fyllde jag med ett lager havregrynsgröt, kryddad med pepparkakskrydda, och sedan ett lager med bärsmoothie. På toppen hade jag äppelklyftor och solrosfrön. Super gott!

gröt smoothie

gröt smoothie 2

Att äta kall gröt är riktigt gott. Faktiskt! För jag trodde inte att det skulle vara det innan jag testade. Och att kombinera gröten med en smakrik smoothie är en hit.

havregrynsgröt med banan 2

Väldigt enkelt är att kombinera havregrynsgröten med bananskivor. Går extremt snabbt att förbereda och blir mycket gott.

5 kommentarer

  1. Supersmart! Sen jag slutade äta gluten har jag nästan alltid med mig någon form av frukost i burk när jag ska ut och resa tidigt på morgonen. Det är så svårt att hitta något att äta på stationerna och med ett överfyllt förråd av gamla syltburkar är det enkelt att kassera dem efter användning. Så bra tips!

Lämna en kommentar

Annons
Annons