Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Passionstories

Kladdkakans Dag

Imorgon är det Kladdkakans Dag, en av få mattemadagar som jag tycker är riktigt värd att fira. För kladdkaka är verkligen det bästa jag vet!

Det finns ju mängder av olika slags kladdkakor att baka, men jag tycker att endast de med choklad är värda namnet. Jag har tidigare testat att göra hälsosammare kladdkakor, men måste säga att just det bakverket gör sig allra bäst med vitt vetemjöl, strösocker och smör. Så när jag gör kladdkaka ingår alltid de ingredienserna.

För att du ska få lite tips på vad du kan baka tills imorgon kommer här mina godaste varianter på kladdkaka. För du vet väl att en kladdkaka är som godast efter en dag i kylen? Så baka den gärna redan idag!

Snickers kladdkaka

Kladdkakans Dag – godaste kladdkakorna:

Den här snickerskladdkakan är verkligen den godaste och maffigaste kladdkakan jag vet. Den är intensiv och samtidigt söt i smaken och räcker till många.

En annan maffig och härlig variant på kladdkaka som jag gör ibland är jordnötskladdkakan. Att kombinera choklad med jordnötter kan ju liksom aldrig bli fel!

Något som jag tycker är trevligt att bjuda på är kladdkakemuffins a´la Leila. Gör dem i fina muffinsformar och toppa gärna med en klick vispad grädde och bär.

Vill man variera chokladsmaken så tycker jag den vita kladdkakan med Toblerone och grapefrukt är en härlig variant. Söt möter syrligt i en härlig symfoni!

Kladdkaka i bitar

En kul grej är att servera kladdkakan uppskuren i bitar och så får gästerna ta så många bitar de vill tillsammans med grädde, glass och färska bär. Precis som jag gjorde den här gången.

Själv kommer jag testa att göra en ny variant på kladdkaka den här gången. Har hittat ett recept på kladdkaka av Jamie Oliver, som låter väldigt god. Lovar att återkomma om den utfall den blev lyckad.

Ha en fin fredag och om du gillar kladdkaka – se till att fira rejält imorgon!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons