Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Jag blir alltid lika glad när jag hittar en ny sorts fiskrätt, som är enkel att laga till och som smakar bra. Det här är en slags lax i ugn, som är grym att laga som vardagsmiddag.

lax i ugn

Lax i ugn

4-6 portioner

  • en laxfilé på 700-800 gram
  • gröna grönsaker som broccoli, sockerärtor och haricot verts
  • en liten burk créme fraiche
  • dill
  • en halv citron
  • en uns honung

Lägg laxen i en ugnsfast form. Sprid ut de gröna grönsakerna runt fisken. Jag gjorde det lätt för mig och tog en påse frysta gröna grönsaker istället för färska grönsaker.

Blanda ihop en sås av creme fraîche, dill, citron, honung, salt och peppar. Häll den på fisken.

Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills laxen är genomstekt.

lax i ugn

Medan laxen står i ugnen finns det tid för att koka potatis eller göra potatismos. Annars är den här rätten tillräckligt god för att äta som den är.

Annat gott med fisk:

Lämna en kommentar

Annons
Annons