Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Lek på gymmet

Jag tycker visserligen att det är tryggt och skönt att gå till gymmet med en exakt plan för vad jag ska träna och det är oftast så jag utför mina gympass. Jag har tänkt ut vilka muskelgrupper jag ska träna, vilka övningar jag ska göra, om jag ska köra tungt eller lätt, men många eller få repetitioner och om jag ska hålla ett snabbt tempo eller låta vilopauserna få ta längre tid. Det blir oftast så mycket bättre träningspass när jag har upplägget klart för mig och jag blir mer effektiv med min tid på gymmet.

Men vissa dagar har jag inte samma lust till träning eller så känner jag mig inte alls pepp på att träna det som jag har tänkt ut innan. De dagarna tillåter jag mig själv att leka på gymmet istället. Igår var det en sådan dag.

Karin - lek gymmet 3

När jag kom till gymmet kände jag inte alls för att köra ett hårt, svettigt och tungt träningspass. Jag ville träna, men hade ingen lust att ta ut mig till max. Det jag kände för var att ge axlar och armar en omgång och det med hjälp av hantlar. Så jag greppade ett par och satte igång. Jag tänkte inte så mycket på vilka övningar jag gjorde utan körde bara på känsla och så här efteråt minns jag knappt vad jag gjorde, bara att jag tränade det jag kände för.

Karin - lek gymmet

Gympasset igår går verkligen inte till historien som något som gav mig råstyrka eller utvecklade mina muskler något nämnvärt. Men det var roligt, gick snabbt och fick mig att längta efter hårdare träning en annan gång. Jag tror på att släppa på kraven allt ibland och låta träningen få vara mer som en lek – spontan, rolig och komma från hjärtat. Det är då man lyckas behålla glöden för och lusten till träning! ♥

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons