Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Mindfulness på en cykelsadel

Det är så värdefullt att ta tillvara på de små, fina stunderna i livet. Att stanna upp och vara i nuet, att tänka på fina minnen och vara glad över att ha fått vara med om dem och att se det fina som finns runt omkring oss. När jag gick till tåget för en stund sedan njöt jag av en klotrund, röd sol, som visade sig bakom hustaken. Och igår när jag cyklade hem på eftermiddagen hade jag en härlig stund där på sadeln. Jag tänkte på hur fin hösten har varit och hur mycket jag har att vara tacksam för i livet. Det blev en stund med mindfulness på en sadel.

Gör du också så ibland, stannar upp och uppskattar allt det fina och det som är positivt i ditt liv?

minnen

Då igår på sadeln tänkte jag på alla fina stunder jag har fått uppleva i naturen den här hösten. Hur naturen har skiftat från grön till gul och röd till att nu bli mer och mer grå och färgfattig för varje dag.

minnen autumn 2

minnen autumn

minnen autumn 2

Jag tänkte att jag måste passa på och njuta av alla vackra löv så länge det varar. För snart är de borta.

Jag tänkte på alla stunder med barnen ute i naturen när de har hoppat i löv och lekt i frost och dimma.

minnen nypon

minnen nypon

Solen har skinit mycket den här hösten och jag har kunnat vara utomhus mycket. Det är jag så tacksam för!

Jag har haft en tanke på att plocka nypon och göra något av. Men jag har nöjt mig med att titta på de fina nyponbuskarna när jag har passerat dem. Eftersom jag inte är så förtjust i smaken av nypon så har jag inte känt för att göra varken nyponsoppa eller nyponpulver. Finns så mycket annat gott att laga och göra på hösten, tycker jag.

minnen

 De flesta människor går förbi de små glädjeämnena i sitt sökande efter de stora.

Konsten består i att överallt se, att hitta och skapa dessa små glädjeämnen själv.

B.H Burgel

DSC02450

Jag minns alla stunder i höst med glädje och jag minnen också allt fint vi gjorde i somras. Som när vi passerade fårhagen på vägen hem varje dag och Wilmer ville mata fåren.

En morgon som jag minns särskilt mycket från den här hösten är när jag promenerade i frost och dimma. Det var magiskt!

Den där stunden på sadeln igår gjorde mig så gott. Jag kände att jag hittade så mycket att vara tacksam för, inte bara från det som har varit utan också över det jag har och får vara med om nu.

6 kommentarer

  1. Det är verkligen de små glädjeämnena som i slutändan är de stora, att man kan och har förmågan att uppskatta små ting som vacker natur. Underbart! Jag är likadan och känner mig ibland nästan löjlig över lyckopirret som kan bubbla inom mig av frostiga morgnar, vackra solnedgångar och en kladdig kanelbulle på en vanlig tisdag 🙂 KRAM goa du!

    1. Visst känner man sig lite märklig och smått löjlig som får sådant lyckorus av de “små” sakerna i livet. Men det är ju så härligt och jag tror verkligen på att ta tillvara på de stunderna och njuta av dem fullt ut.

Lämna en kommentar

Annons
Annons