Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HealthstoriesWorkoutstories

Om att inte kunna låta bli träning

Det är så typiskt mig. Jag börjar nästan alltid träna lite för tidigt efter att jag har varit sjuk eller förkyld. Egentligen ska man nog vila en extra dag eller två trots att man inte längre är hängig eller mår dåligt. Kroppens immunförsvar är ju trots allt nedsatt efter en infektion eller virusattack och den behöver få komma igen i lugn och ro innan den är redo. Men på något sätt är det ändå så svårt att veta hur länge den ska behöva vila från träning. För när energin är tillbaka vill man ju inte annat än använda den till något fysiskt och roligt!

När det kommer till träning är jag otålig och det är dumt. För ofta får jag betala för det i efterhand. Den här hösten har jag varit förkyld extremt mycket. Först hade jag en förkylningsperiod på nästan tre veckor. Jag var så här överlycklig när jag kunde börja träna igen och höll igång i någon vecka utan problem. Så transportsprang jag till jobbet för en vecka sedan och efter det fick jag min groteska smärta i skinkan, vilket innebar vila från träning i några dagar. Mot slutet av förra veckan kunde jag åter träna då smärtan hade lagt sig och jag var så glad för mitt fredagsfyspass i fredags. Lite förkyld var jag redan då, men jag tänkte att det går nog bra. Tyvärr hade jag fel. Dagen efter hade jag ont i hela kroppen och det var inte bara av träningsvärk. Ordentlig hosta och snuva på det och en rejäl förkylning var ett faktum. Jag som precis hade känt mig så mycket bättre från både förkylning och smärta i skinkan…

promenad Stockholm

Så idag efter jobbet när jag egentligen hade velat träna något svettigt och hårt tog jag en promenad istället. Jag kände mig alldeles för snuvig, hostig och seg i huvudet för att utsätta mig för något mer ansträngande än så. Men åh, vad jag längtar tills jag kan träna ordentligt igen!

Den här gången ska jag försöka vila så länge som jag behöver innan jag sätter igång med träningen igen. För hur tråkigt det än är så är det inte värt det att börja för tidigt. Om jag hade tagit det lugnt några extra dagar sist så hade jag nog varit helt frisk vid det här laget. Så nej, det är verkligen inte värt det!

promenad 4

Jag försökte njuta av den där promenaden så gott det gick idag. Det var kallt i luften och klassiskt novemberruggigt. Men jag njöt av att kunna gå i min stad och slippa avgaser. Istället gick jag längs med vattnet och fascinerades av hur många fina löv som ligger på marken nu.

promenad

promenad 2

Jag tänkte också på hur tacksam jag är för att det trots allt bara är en förkylning jag har. Jag har klarat mig från magsjukan, som sonen har, och jag är inte värre sjuk än att jag bara behöver avstå de där svettiga, pulshöjande passen. Jag orkar gå långt, kan yoga kortare pass och kan hålla igång i övrigt som vanligt. Så något att klaga på har jag verkligen inte!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons