Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Sömn är bästa medicinen

När jag kom hem igår på eftermiddagen kände jag mig riktigt ruggig. Jag hade blivit kall av att vara utomhus trots att jag hade klätt mig så varmt. Men ruggigheten försvann inte efter att jag hade kommit in. Min förkylning hade blivit värre och det enda jag kände för var att krypa ner under ett varmt täcke och sova.

Sömn är bästa medicinen

Så det var precis vad jag gjorde. Efter middagen och när Smilla skulle nattas kröp jag ner med henne i sängen och somnade. Jag gick upp någon timme senare för att borsta tänderna och sedan gick jag och lade mig igen och sov där resten av kvällen och natten. Att sova från 19.30 till 06.15 gjorde underverk och jag vaknade i morse med en helt annan känsla i kroppen.

Karin om vikten av sömn

Idag är frossan borta och jag har känt mig mycket piggare än igår. Gissar att kombinationen väldigt förkyld och lite för lite sömn på sistone gjorde sig påmind och då fanns det inte så mycket annat att göra än att sova.

Jag måste ideligen påminna mig själv om vikten av sömn. Tyvärr är det ofta så att det är det sista jag prioriterar och det är verkligen inte bra. Att inte ta sig ordentligt med tid för sömn och återhämtning gör så mycket mer skada än man kan tro. Så trots att jag tycker att det är mysigt att sitta uppe på kvällarna tvingar jag mig själv att gå och lägga mig i tid. För jag vet att jag fungerar och mår så mycket bättre då. Och om jag någonsin ska bli av med denna segdragna förkylning måste jag se till att sova tillräckligt. Tror inte att jag lägger mig redan 19.30 ikväll också, men in god tid tänker jag vara i säng i alla fall.

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons