Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Dagen före nyårsafton

gymmet Karin

Bara en dag kvar på det här året. Tycker att år 2015 har gått så galet snabbt och förstår inte riktigt vart det tog vägen. Idag har jag pysslat med lite av varje. Här kommer min dagens för idag, dagen före nyårsafton.

Dagens träning: Jag inledde dagen på bästa sätt genom att ge mig ut med springkläder på och springa bort till gymmet, som ligger ca 2 1/2 kilometer bort. Framme där körde jag ett pass för överkroppen med bland annat hantelpressar, militärpressar, rodd med skivstång, drag mot hakan och russian twists. Sedan drog jag på mig alla lager med springkläder igen och sprang hem. Älskar att göra sådana kombinationsträningspass, när jag både får springa och styrketräna!

Dagens förmiddag: Efter en dusch åt jag frukost med familjen, som nyss hade vaknat. Sedan satte jag mig framför datorn och jobbade hela förmiddagen. Vid lunchtid kunde jag konstatera att jag hade jobbat klart för i år.

pesto

pesto

Dagens godaste: Till lunch åt vi rester och då åkte bland annat den pesto, som jag svängde ihop igår, på bordet. Jag hade tänkt göra en ärtpesto, men upptäckte att vi inte hade någon påse med bara frysta ärtor i frysen. Så jag tog en med ärtor, morötter, blomkål och haricot verts, tinade den och mixade tillsammans med olivolja, riven parmesanost, rostade solrosfrön, en vitlöksklyfta, lite citronsaft, salt och peppar. Blev faktiskt hur gott som helst. Den här sortens pesto passar till typ allt, enligt mig. Jag åt den både tillsammans med gravad lax till lunch och med pasta och parmesanost till middag.

Dagens vardagsbestyr: Jag och Wilmer åkte till affären och handlade mat inför veckan och nyårsmiddagen. Uppskattar så mycket att få egentid med ett av barnen. Blir mycket mer kvalitet än när båda är med.

dulce de leche

dulce de leche

Dagens förberedelser: Medan jag lagade middagen på kvällen passade jag även på att förbereda inför morgondagens nyårsmiddag, som vi ska äta hemma hos oss. Jag bakade en kaka, som jag inte testat att göra tidigare. Till den behövdes bland annat kolasås eller dulce de leche. Så jag kokade kondenserad mjölk i ett par timmar i en kastrull medan jag rustade i köket. Hoppas på lyckad kaka till efterrätten imorgon!

Dagens kvällspyssel: Sitter och skriver på en slags årskrönika för bloggen, som kommer upp imorgon. Känns märkligt att redan summera detta år, men så är det.

4 kommentarer

  1. Ja det har gått snabbt – men det tyder väl på att det varit ett för det mesta roligt år?! Ha en fin dag och kväll och Gott nytt år 2016! Kram!

Lämna en kommentar

Annons
Annons