Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

duCalme för hälsa och välbefinnande

duCalme 3

Nu vill jag berätta om det härliga julmyset som jag hade med några från gänget i Everyday Stories för några veckor sedan. Det var Sofia och Mela som hade arrangerat kvällen och vi möttes upp på duCalme på Birkagatan i stan. Att träna som julevent är en brilliant idé och som de avancerade träningseventarrangörer de är, Sofia och Mela, så var det ju givet att vi skulle träna på vårt julmys.

duCalme

Inne i yogastudion duCalme var det mysigt och julpyntat. Ljusen brann i den fina lokalen och jag fick direkt en varm känsla inombords. Att komma in från att ha stressat runt på stan i kylen till detta varma, härliga och genuina var precis vad jag behövde den där eftermiddagen.

Vi kramade om varandra och hann med en hel del babbel eftersom yogaklassen skulle börja först en halvtimme senare.

duCalme

I receptionen stod Chely och tog emot oss. Vi fick handdukar och en rejäl flaska med vatten. Den vattenflaskan var väldigt välbehövlig, skulle det visa sig.

duCalme yoga

duCalme

Taget från duCalme:

duCalme är en privat medlemsklubb som är tillägnad hälsa och välbefinnande. Våra instruktörer är alla utbildade och certifierade inom sitt område. Vi erbjuder en rad av oss utvalda träningsformer där vi medvetet håller antalet deltagare lågt i våra klasser för att säkerställa att alla medlemmar får personlig uppmärksamhet och vägledning.

Miljön kombinerar modern inredning med klassiska material för att skapa en lugn och tidlös känsla där du så väl skall finna ro och återhämtning som att uppnå fysiskt utvecklande träning och stimulans.

duCalme

duCalme

Så gick vi in i den varma yogasalen där vi skulle träna Hot-Flow i 90 minuter. Det var fem-sex år sedan jag senast tränade yoga i en så varm sal. Då körde jag hårt med bikramyoga och älskade det. Att träna Hot Flow var härligt och utmanande, men jag kände mig väldigt ovan vid värmen. Därför var det bra att jag hade vattenflaskan nära till hands och genom att fokusera inåt och försöka vara i stunden lyckades jag hantera värmen och kunde få ut så mycket som möjligt av yogapasset.

Om du inte vet riktigt vad Hot-Flow är så kan jag berätta att det är en fusion av olika utvalda övningar och väl beprövad funktionell träningsteknik. Syftet är att öka styrkan i framför allt överkroppen kombinerat med djupa stretch övningar hämtade ur Yin Yoga-serien.

När vi var klara efter nästan en och en halv timme i salen dröp vi av svett och var rejält mosiga och trötta. Trots att Hot-Flow och Bikramyoga är rejält ansträngande yogaformer så är de beroendeframkallande och jag kommer snart göra ett besök i den där yogasalen igen. Den står verkligen för hälsa och välbefinnande.

ptbyemma och karin

Vilket mysigt julmingel vi hade, Sofia, Mela, Emma och jag. Dessvärre var jag tvungen att rusa vidare efter yogapasset medan de andra fortsatte hänga över en bit mat. Men jag är glad för att jag kunde vara med en stund i alla fall och för att jag fick hänga på duCalme. Sista bilden har jag lånat av Sofia.

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons