Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Glimtar från mitt 2015

Så här sista dagen på året 2015 vill jag blicka tillbaka och minnas året som har varit. Här kommer några glimtar från mitt 2015.

Jag var fortfarande föräldraledig under första halvan av 2015 och njöt av det i fulla drag. Mest minns jag hur mycket jag uppskattade alla promenaderna till och från förskolan och med barnvagnen. Jag njöt också av att få en massa tid med Smilla och även med båda barnen eftersom Wilmer gick mindre tid på förskolan. I början av året, när snön låg djup, blev det till att ofta pulsa och dra vagnen i drivor. Perfekt vardagsmotion!


frukt snacks februari 2015

Något jag tog mig tid till under föräldraledigheten var att göra i ordning goda och näringsrika mellanmål på dagarna. Här ett exempel från februari när jag fixade till magiskt goda fruktsnacks med jordnötssmör och jordnötter.

Hemmastyrka mars 2015

Hemmaträning var det jag mest ägnade mig åt under våren. Jag körde på gymmet också ibland och fram tills att Smilla var runt 7 månader fungerade det bra att ha med henne dit. Jag passade på att träna när hon sov eller så låg hon på en matta och tittade på. Men när hon började lära sig att krypa gick det inte att ha med henne dit längre.

Men att träna hemma fungerar ju hur bra som helst! Mina kettlebells, som jag hade fått i julklapp användes frekvent. Och senare på våren, när det blev allt varmare ut, förlade jag nästan alla mina träningspass ute i trädgården.

Are Bjornen mars 2015

I mars åkte vi till Åre och spenderade en vecka i vår andelslägenhet i Björnen. Vi vuxna turades om att åka skidor medan barnen mest åkte pulka. Smilla hade precis lärt sig sitta i pulka, men var ännu lite för liten för att tycka att det var kul. Som vanligt när vi är där kopplade jag av något enormt och bara myste och njöt.

chiapudding måndag (2)

I början av april bestämde jag mig för att äta en ny sorts chiapudding till frukost varje dag i en vecka. Det är sällan jag förbereder mina frukostar med sådan omsorg som jag gjorde den veckan. Men det var det verkligen värt för varenda en av chiapuddningarna var väldigt god.

Här hittar ni chiapuddingarna måndag till torsdag

Här hittar ni chiapuddingarna fredag till söndag 

Karin och körsbärsblommor (5

Lite senare i april blommade körsbärsträden i Kungsträdgården och jag tog vägarna förbi den parken flera gånger bara för att få njuta av de fina rosa blommorna.

Jordnötssmör egengjort (5)

Jag upptäckte hur smart, gott och enkelt det är att göra eget nötsmör och gjorde både jordnötssmörhasselnötssmör och mandelsmör.

I samband med att vi skulle gravsätta min älskade mamma på hennes födelsedag i april åkte jag med barnen och min pappa några dagar till Öland. Vi hade verkligen fina dagar där och hann se mycket av den lilla ön.

Chins (2)

Karin sommar (1)

Åh, vad härligt det var när det blev allt varmare i maj! Jag spenderade mycket tid utomhus och tränade löpning och chins i lekparken när tillfälle gavs.

Skogen (2)

Vi var i skogen mycket. Wilmer lekte med pinnar och upptäckte stigar. Smilla var fortfarande så liten att jag kunde ha henne i bärsele på magen. Mysigt!

juniutmaning squats

I juni körde jag en utmaning. Den gick ut på att stå i knäböj i fem minuter varje dag. Jag minns att jag kämpade på med juniutmaningen, men att jag inte lyckades med den alla dagar.

danmark

Danmark

Danmark hav

Så kom juli och vi åkte till Danmark. Vi spenderade nästan en vecka i grannlandet och hade det ljuvligt. Det var lite för kallt för att bada i havet även om jag och Wilmer tog ett dopp bara för att ha det gjort. Men det var underbart att promenera till stranden och hamnen, att springa längs med ängar och kohagar, att läsa böcker på kvällarna i stugan och att få en massa kvalitetstid med familjen.

skåne

Vi stannade till i Skåne och upplevde Österlen. Åh, vad jag älskar den platsen! Vi bodde i ett gammalt stall och njöt av bad och sol, fick uppleva Kiviks marknad samt flanerade i Simrishamn, Ystad och Tomelilla. Och så var vi i Smygehuk, Sveriges sydligaste udde.

wenngarn

Resten av sommaren var vi mest hemma. Vi hängde i trädgården och gjorde en hel del dagsutflykter. Bland annat var vi på Wenngarn några gånger och jag testade deras super schyssta utegym.

hallon blabar

Mot slutet av sommaren fanns det hur mycket blåbär som helst i skogen och vi gick in dit var och varannan dag för att plocka. Vi hittade lite trädgårdshallon också och våra egna jordgubbsplantor gav mycket bär. Sådan lyx!

smoothie

Av blåbären gjorde vi olika saker, som blåbärspaj och blåbärssmoothie.

vattenmelonpizza

Jag gjorde mitt livs första vattenmelonpizza. Super gott som mellanmål eller tillbehör till mat!


tomten

Just nu i decembermörkret kan jag verkligen sakna de ljumma, ljuva och ljusa kvällarna som vi hade i somras. Jag älskade att gå ett varv eller två i trädgården när kvällssolen sken med sitt magiska ljus. Men de kommer tillbaka, de där sommarkvällarna!

Karin cykel

Så mycket cykling blev det egentligen inte i somras, men en och anna tur gjorde vi. Och jag cyklade på egen hand på några längre turer. Inte med den här cykeln dock.

barn grekland

I slutet av augusti åkte vi till Kreta för en veckas semester. Vi bodde på Sunwing Makrigialos Beach. Barnen älskade det och vi vuxna också såklart!

Grekland gryning 7

Kreta kvällsljus 1

DSC04117

Här hittar du mer att läsa om vår semester på Kreta:

chokladmousse

Jag älskar att testa att göra nya varianter på hälsosamma efterrätter och bakverk. En riktigt god efterrätt som jag gjorde i höstas var denna raw chokladmousse. Banan, avokado, mango och kakao behövdes för att få till denna ljuvliga dessert.

karin 36 september 2015

fika

I slutet av september fyllde jag år och jag ställde till med en härlig fikabjudning. Om du blir sugen på att göra de hälsosamma bakverken hittar du dem här: hallon cheesecake, banankaka samt citron- och mandelbollar.

intervaller Karin 3

Jag minns hösten som mild och varm. Hela oktober var helt ljuvlig med alla soltimmar och färgglad höstlöv. Ja tränade utomhus så mycket som möjligt och sökte mig till skogen för att få tid för reflektion och meditation.

pannkakor

Vi gör ofta pannkakor i vår familj eftersom barnen älskar det. Jag brukar då alltid göra både klassiska pannkakor och bananpannkakor. Den här höstdagen spexade jag till det med chiapannkakor. Väldigt gott det med!

skogen blåbär 6

Barnen i skogen 4

Blåbär fanns det i skogen fram till i början av november. Vi fortsatte att plocka så länge det var möjligt.

frost
dimma och frost

dimma

dimma

I mitten av oktober kom frosten för första gången och en morgon när jag var ute på promenad fick jag uppleva både frost och dimma. Den promenaden var kall, men galet magisk!

questbar chocolate and hazelnut 6

Jag fick dille på att göra questbars. Men så är det ju också väldigt gott! Min favorit är questbar med smak av choklad och hasselnöt.

svampboken

Vi provade vår lycka att plocka svamp i skogen. Hittade några kantareller vid ett tillfälle, men kom oftast hem med “bara” blåbär.

eftermiddagssol 6

sol cykel

Den första november började jag nytt jobb. Är så glad och tacksam för att det blev just det jobbet och jag har skrivit mer om det här.

En fredag i november valde jag att cykla till jobbet, som ligger dryga fyra mil bort. Det tog sin lilla tid och var ganska jobbigt, men naturupplevelserna vägde upp det och när jag cyklade hem den eftermiddagen fick jag njuta av den här solnedgången.


pepparkakor och pepparkakscookies

December har mest bestått av förberedelser inför jul och det är precis så jag vill ha det i den månaden. Vi bakade pepparkakor och pepparkakscookies redan innan första advent och sedan har det fortsatt med julbak och julpyssel fram till dagen före dopparedagen. Konstigt för trots att det nästan är januari nu är jag ändå inte trött på julen.

lucia

Snön lyste med sin frånvaro nästan hela december. Men vi fick i alla fall några kalla, frostiga och klara dagar. Den här bilden tog jag dagen efter Lucia när jag var på väg till förskolan för att se barnen lussa.

pepparkaksbollar

Som ett alternativ till de onyttigare julgodisarna Rocky Road, kola och knäck gjorde jag hälsosamma pepparkaksbollar. Hur goda som helst!

vinterland

Så kom julen utan snö. Men dagen efter Annandagen, på kvällen, kom den efterlängtade snön. Jag blev som ett barn och gladde mig åt pulkaåkning och snöänglar.

Nu återstår bara några timmar av detta 2015. Jag är så tacksam för allt fint jag har fått uppleva i år och för att ni har hängt med mig! ♥

8 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons