Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Helgen i Borlänge

frost taken

I lördags morse packade vi in oss i bilen och körde till Borlänge. En roadtrip med familjen över helgen stod på agendan. Ju längre norrut vi kom desto mer frost såg vi utanför bilfönsterna. När vi kommit fram omgavs vi av ett gnistrande vinterlandskap och strålande sol. Det var egentligen inte så mycket snö på marken, men frosten gjorde att det såg ut som det.

Det blir ju mörkt tidigt på dagen nu för tiden så vi hann inte se så mycket av det fina då det strax efter vår lunch på plats i Borlänge började skymma. Eftersom barnen älskar att bada checkade vi in på det populära äventyrsbadet där. Det visade sig vara ett riktigt badparadis med olika bassänger, vågor, bubbelbad, vattenrutschkanor och klättervägg.

Senare på lördagen blev det middag på stan och häng på hotellet. Vi hade bokat ett familjerum så att barnen hade ett eget rum att sova i. De somnade i tid och det var riktigt skönt att bara slappa framför Så Mycket Bättre. Dagen efter vaknade vi sent och tittade ut på frostiga tak utanför fönstret innan vi smaskade i oss av den goda hotellfrukostbuffén.

tomtarna verket

Vi gjorde ett stopp på vägen hem på söndagen på julmarknaden i Verket i Avesta. Det visade sig vara en jätte stor marknad med massor av marknadsstånd, julgranar, pynt och aktiviteter. Och så var ju tomten och hans fru där såklart.

julkrubban

Marknaden var inomhus, men det var lika kallt som ute så vi frös en del när vi gick runt där. Jag längtade efter underställ och tjocka vantar och var besviken på mig själv att jag inte hade tänkt på att ta med det.

Det var i alla fall fint att gå runt där. Jesusbarnet i krubban fanns att titta på.

julkrubban

julkrubban

Just krubban och djuren i stallet var intressanta för barnen att titta på.

julpyssel

Bea Szenfeld var på plats och julpysslade med barnen.
julpyssel

julpyssel

Älskade hennes fina fåglar med vackert mönster!

Lite senare på eftermiddagen kom det ett luciatåg till Verket. Vi valde dock att åka hem tidigare eftersom det var så pass kallt. Lite synd, men vi gjorde det julmysigt när vi kom hem istället. På kvällen plockade vi fram pepparkakor och tittade på Polarexpressen, en film med så mycket härlig julstämning!

Everyday stories julkalender

chlorella crispies

På tal om julstämning ska vi nu prata om dagens lucka i Everyday Stories-kalenderIdag kan du vinna ett paket Chlorella Crispies från Simris Alg. Om du är nyfiken på alger är det här en perfekt start! Basen i Chlorella Crispies är krispiga rispuffar, som täckts med klorofyllspäckad chlorella från ett supertrevligt gäng algodlare i soliga Portugal. Riset är odlat i Europa. Osötade och helt utan tillsatser.

För att vara med och tävla så vill vi att du gillar Everyday StoriesFacebook och svarar på frågan: Vilket är ditt bästa rawfoodrecept?

Klicka här och fyll i dina uppgifter så är du med och tävlar om dagens lucka! Sista dagen att tävla är 19 december.

Lämna en kommentar

Annons
Annons