Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Jullovsdagar

Jullovsdagar gran

Dessa jullovsdagar är ändå bra härliga. Jag njuter och fastän jag ska jobba imorgon igen så känns det som att jag har jullov. Antagligen smittar barnens jullov av sig på mig och eftersom de inte kommer vara på förskolan nästa vecka heller och vi slipper vardagsrutinerna med lämningar och hämtningar blir det som att vi vuxna också har jullov.

Älskar att våra barn gillar att sova på morgnarna. Ingen av dem vaknar innan sju och oftast sover de till åtta åtminstone. Så skönt också att slippa stressa iväg på morgonen utan vakna i lugn och ro för att sedan ta det lugnt med att morgonbestyren.

I morse fick barnen se lite på TV efter frukosten. Jag röjde undan och sedan hade vi en lugn förmiddag innan vi gav oss iväg på shoppingrunda.

jullovsdagar

jullovsdagar

jullovsdagar

Dessa jullovsdagar har jag haft mer tid till att läsa tidningar än normalt sett. Att jobba på mediahus är trevligt med tanke på alla de härliga magasin och tidningar jag får ta hem. Älskar att bläddra i inredningstidningarna och matmagasinen för att bli inspirerad.

jullovsdagar

Vi har kvar julpyntet och julblommorna. Än är det för tidigt att ta bort julen och jag njuter av allt det röda och fina. Barnen har sina leksaker på golvet i vardagsrummet. Ser lite stökigt ut, men är så härligt att se dem leka tillsammans, vilket är ganska nytt att de har börjat med. När leksakerna ligger framme märker jag att de har lättare för att sysselsätta sig själva och hitta på lekar. Och medan de gör det kan jag bläddra i en tidning eller två.

jullovsdagar lunch

jullovsdagar lunch

Till lunch äter vi rester från julbordet eller, som idag, något som går enkelt att laga till: pastagratäng med grönsaker och picklad rödlök.

jullovsdagar musik

Vi lyssnar på julmusik för det har i alla fall inte jag tröttnat på än på länge.

jullovsdagar fika

På eftermiddagen plockar vi fram fika. Barnen gillar fruktdrycken från Saltå Kvarn och jag har ätit fler pepparkakscookies än vad som är brukligt detta jullov.

Vi ser såklart till att vara utomhus också. Det har blivit små äventyr ute i kylan dessa dagar. Roligaste äventyret var helt klart tidigare ikväll. Klockan var strax innan sex när vi tittade ut och såg att det snöade. För första gånge i år snöade det! Stora vita tussar singlade ner från himlen och vi var såklart tvungna att gå ut.

Vi gjorde snöänglar i trädgården och jag drog barnen i pulka flera varv runt huset. Jag tyckte det var minst lika kul som de. Äntligen är vintern här på riktigt!

4 kommentarer

  1. Härliga dagar! Och julen är långt ifrån slut. Jag ser fram emot att fortsätta julfirandet hemma när vi är klara med vår Finlandsturne. Hoppas att snön stannar några dagar till för jag vill också se den! Kram!

    1. Underbart att dra ut på julfirandet! Jag tror nog att snön kommer vara kvar ett tag, i alla fall utanför stan. Här ligger den fortfarande vit och fin! Och jag ser fram emot pulkaåkning idag igen.
      Ha ett fortsatt härligt julfirande! Kram

Lämna en kommentar

Annons
Annons