Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Ljusterapi med Philips

energilampa

För ett tag sedan fick jag hem ett par lampor att testa från Philips. Enligt undersökningar är det 47% av Sveriges befolkning som känner sig tröttare och hela 79% anger att de har mindre energi under vinterhalvåret. Jag är garanterat en av dem! Philips har tagit fasta på detta och har tagit fram lampor med ljusterapi för att motverka trötthet. Philips EnergyLight står nu i vårt vardagsrum och jag har testat att tända den några gånger.

Skenet är verkligen starkt och den ger verkligen inte en mysbelysning. Men så är det ju heller inte syftet med den. För att motverka trötthet och depression ska man ha den tänd en stund varje dag, men det räcker med en ganska kort stund för att den ska ge effekt.

ljusterapilampa

Fakta om Philips EnergyLight:

  • Ljus stimulerar energinivåerna naturligt och passar en hälsosam livsstil.
  • Philips EnergyLight har en ljusintensitet på upp till 10 000 lux – samma som naturligt dagsljus.
  • Oberoende forskning bekräftar förhöjda energinivåer efter dagligt användande av Philips EnergyLight.
  • För att uppnå resultat räcker det med endast 20-30 min per dag av ljusterapi.
  • EnergyLight har 100 procent UV-fritt ljus, vilket gör det säkert för ögon och hud
  • Justerbar ställning och väggfäste medföljer EnergyLight HF3419.

morgonljuslampa philips

Tillhör du dem som brukar snooza på morgonen? Jag gör det. Tyvärr. För att snooza försämrar tydligen sömnkvaliteten och för därmed inget positivt med sig. Att istället vakna upp mjukt med ett gradvis ökande ljussken och eventuellt lugn musik som ökar i volym är ett desto hälsosammare sätt att möta dagen på.

Philips har med sin morgonlampa Wake-Up Light simulerat en soluppgång, vilket ska ha en positiv inverkan på uppvaknandet och ge en höjd energinivå för hela dagen. Jag har denna lampa, som både är fin och smart, på mitt sängbord och morgnar när jag vill vakna mjukt är denna perfekt.

Det som också är fiffigt med den, och som jag inte har testat ännu, är att lampan även kan simulera skymning. Man kan alltså använda den även som en slags avslappningslampa innan insomning på kvällen.

morgonljuslampa

Fakta om Philips Wake-Up Light:

  • Det finns fem olika ljud att välja mellan: fågelsång, fåglar i skogen, zen-trädgård, lugn pianomusik och havsljud. Alternativt digital FM radio.
  • 92 procent av användarna anser att det är lättare att komma ur sängen med Wake-up Light och att man inleder dagen med större energi.
  • Wake-up Light gör att man vaknar på ett mer naturligt sätt, ger förbättrade morgonrutiner, ett jämnare humör och man kan möta dagen med mer energi.
  • Wake-up Light har en ljusintensitet på 300 lux. Det finns 20 olika ljusstyrkor att välja mellan som ställs in efter individens önskemål.

Vid gårdagens frukost insåg jag hur viktigt det är att vi unnar oss mer ljus under vinterhalvåret. Därför är denna typ av lampor guld värda att ha!

Tags : Ljusterapi

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons