Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Mitt fredagsfys

Karin fredagsfys

Jag var ganska mör i kroppen när jag vaknade i morse. Min eftermiddag igår spenderade jag nämligen i en het yogasal på duCalme med några av bloggkollegorna på Everyday Stories och eftersom jag inte tränat den formen av yoga på åratal så var träningsvärken ett faktum idag. Skönt ändå att känna att träningen satt där den skulle och när jag hade en liten lucka på eftermiddagen idag, innan förskolehämtningen, passade jag på att träna ett snabbt fredagsfyspass.

Jag hämtade inspiration från ett benpass med pulsinslag, som jag har kört tidigare. Men jag hann inte träna hela utan fick nöja mig med drygt halva av det. Blev ett bra fredagsfyspass ändå med lite svett och svidande muskler!

Karin fredagsfys

 

Dagens fredagsfys:

Styrkeövningar i set om tre

  • Superset: overhead squat + utfall med bålrotation med medicinboll
  • Burpees, 12 stycken
  • Superset: knäböj, vanliga och i nedre läget, i Smithsmaskinen + utfall i Smithsmaskinen
  • Upphopp, 48 stycken
  • Leg press i maskin

Om du har mer tid och vill köra ett bra pass för både ben och puls så hittar du det kompletta passet här.

Att avsluta jobbveckan med ett träningspass är ändå bra härligt. Det blir en skön kombination av nedvarvning från tankeverksamhet och inledning på en rolig och avkopplande helg. Kanske är det just därför fredagsfys är ett begrepp? Är det den vanligaste dagen att träna på? Vet inte. Men jag vet att det är en bra helig dag att träna på i alla fall!

Har du tränat något fredagsfys idag? Vad? Berätta gärna!

Lämna en kommentar

Annons
Annons