Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Picklad rödlök – recept

Picklad rodlok

Att lägga in grönsaker är egentligen hur enkelt som helst och ändå är jag dålig på att göra det. Visserligen äter jag dem gärna färska, men när det kommer till exempelvis rödlök tycker jag det är grymt gott med den inlagda varianten. Därför tog jag mig tid till att göra picklad rödlök igår och nu har jag en burk av denna härlighet i kylen, redo att ätas som tillbehör när det passar. Någon längre tid handlade det verkligen inte om för att lägga in rödlök går hur snabbt som helst.

Picklad rodlok

Jag hade ett gäng rödlökar hemma och två av dem fick åka ner i denna burk. Picklad rödlök håller sig ett bra tag så gör en lagom stor sats åt gången. För det är ju tråkigt om det går åt för snabbt.

Picklad rodlok

Picklad rödlök

en burk

  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2  dl vatten
  • en skvätt honung (ca 2 msk skulle jag tro)

Börja med att skala och skiva rödlökarna. Lägg ner dem i en burk. Koka upp vinäger, vatten och honung. Häll vätskan över lökarna. Stäng locket och låt svalna av innan du ställer in burken i kylen.

Picklad rodlok

Picklad rodlok

Picklad rodlok

Picklad rödlök passar bra att äta till all sorters kötträtter, till kyckling eller vegetariska rätter. Ett hett tips är att ha med den i hamburgare eller äta till köttbullar. Eller så förgyller du en pasta pesto med smakrik riven ost och picklad rödlök. Mums!

Annons
Annons