Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Utflykt till skogen och sjön

Utflykt

Som jag tidigare har berättat hade barnen en aktivitetskalender under december månad och fram till jul. Det visade sig vara en bra grej, som fick oss att göra en hel del skojiga saker ihop. Framför allt Wilmer, som är gammal nog för att förstå konceptet, tyckte det var lika roligt varje dag att öppna luckan. Och han gillade nästan alla aktiviteter som vi gjorde.

Det var dock ett par av aktiviteterna som vi inte hann med att göra så idag valde vi att göra en av dem vi inte hunnit med. På aktivitetslappen stod: “Idag ska vi göra en utflykt till sjön och upptäcka skogen där.”

utflykt-2

Den sjö jag hade syftat på ligger bara fem minuter bort med bilen så det var dit vi åkte på vår utflykt. Det var rejält kallt i luften, men vi hade klätt oss varmt och det var egentligen bara kinder och näsor som frös.

Nere vid vattnet var det tomt på folk fastän vi hade sett ganska många bilar på parkeringen. Verkade som att alla andra hade gått in i skogen istället.

Utflykt

Vi hade tagit med oss bröd för att kunna mata fåglarna, men där var inga fåglar. Gissar att det var alldeles för kallt för dem och vi fick ta med oss brödet hem igen.

utflykt barn

Besöket nere vid sjön blev inte så långvarigt. Desto mer tid spenderade vi i lekparken eftersom barnen ville gunga och klättra. Ett bra sätt att hålla dem aktiverade och varma på.

utflykt-3
utflykt-4

Solen kämpade på tappert och lyste bakom skogen, men den värmde inte så mycket. Någon tur in i skogen gjorde vi egentligen inte. Efter mellanmål, besöket vid sjön och lekparkslek var vi alla nöjda och tillräckligt kalla för att vilja komma in i värmen igen.

utflykt-5

Ibland så räcker det med en ganska kort stund utomhus på en utflykt inte alltför långt hemifrån för att det ändå ska kännas som ett äventyr. I alla fall om man är 1 1/2 och 4 år.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons