Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Vacker vinterlöpning – som att springa i ett vykort

vinterlopning

Mitt kontor ligger i hjärtat av Östermalm och alltså på ett lagom avstånd för att kunna utgå därifrån och springa ett pass på Djurgården. Igår åkte jag till kontoret tidigare än vanligt, just för att hinna med ett pass med sådan vinterlöpning.

Visserligen var jag medveten om hur vackert vinterlandskap vi hade fått dryga dygnet tidigare. Men att det var så vackert ute på Djurgården hade jag inte ens kunnat fantisera om. Jag trodde nästan inte det var sant när jag kom fram till Djurgårdsbron och sprang över den för att följa kanalen bortåt. Det var som att springa i ett vintrigt vackert vykort!

vinterlopning

vinterlopning

Jag ville stanna upp för att fotografera det fina precis hela tiden. Men jag lade band på mig själv och valde att springa vidare istället. Några foton tog jag, men egentligen hade jag kunnat ta minst 100 till. För det kom nya vackra ögonblick precis hela tiden.

Men jag ville ju framför allt springa i allt det vackra och inte stanna upp hela tiden. Så jag sprang och njöt allt jag kunde under tiden.

vinterlopning

vinterlopning vacker

Vinterlöpning en morgon som denna när Djurgården visar sig från sin allra bästa sida. Klockan var strax innan åtta när jag började min runda runt kanalen och det var bara att fåtal löpare där förutom jag. Får nog tacka det faktum att denna tisdag var en mellandag och att inte så många hade hunnit komma upp och ut ännu.

vinterlopning

Löparstegen var lätta att ta. Jag glömde nästan bort att jag sprang eftersom det fanns så mycket fint att titta på under tiden. Medan jag sprang där lyssnade jag på Träningsglädje Talks Vinterspecial. Det passade bra med tanke på att jag ägnade mig åt vinterlöpning i underställ från Craft Sportswear.

Vinterlopning

Så var jag framme vid bron igen. Det hade ljusnat allt mer och jag sprang Strandvägen tillbaka till kontoret. Med den härliga känslan i kroppen, som bara ett löppass av den här typen kan ge, skaffade jag mig själv en bra tisdag.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons