Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Årets skidpremiär

skidpremiar

Är inte de allra första skidåken för året eller säsongen de allra härligaste? Jag har haft min skidpremiär för i år och fått uppleva just de åken idag. Och jag njöt!

Efter ett dygn på plats i Åre har vi kommit in i rutinerna här. Jag jobbar några timmar på förmiddagen medan mannen och barnen  har sovmorgon och sedan åker lite pulka. När vi har ätit lunch tillsammans ger vi oss ut. Medan en av oss vuxna åker skidor är den andra med barnen. Det blir alltså inte jätte mycket tid till skidåkning, med andra ord. Men desto härligare när det är ens tur att få egentid i backen med utförsåkning!

skidpremiar

Det som är bra med att vara i Åre just den här veckan, när det inte är högsäsong, är att det inte är så många i backarna. Liftköerna är obefintliga och det finns mer natur att njuta av för egen del. Vi har också tur med vädret den här veckan. Snön ligger tjock och fin och det är endast några få minusgrader och inte några minus 15, som annars är ganska vanligt i januari.

skidpremiar

Det blev tid till ungefär en timmes skidåkning för min del idag. Liftarna stänger nämligen redan klockan 15 och det var så länge jag höll på och åka. Vår skidpremiär för i år gick bra. Jag är verkligen ingen stjärna på att åka alpint, men tycker att det är oerhört skoj. Och det är ju det som är det viktigaste!

skidpremiar

skidpremiar

När liftarna hade stängt och jag mötte upp med de andra kände jag mig fortfarande sugen på att vara ute och röra på mig. Istället för att åka med i bilen med andra så gick jag och Wilmer hem med pulkan. Eller, det var bara jag som gick och så drog jag Wilmer efter mig. Eftersom vi bor i mitten av backen upp till Copperhill så var det bara uppförsbacke att gå hem. Det sög bra i benen att gå den backen, kan jag säga. Och när vi var framme var jag nöjd och belåten med vårt utehäng!

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons