Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chiapudding passion och granat

chiapudding passionsfrukt och granat

Jag älskar ju frukost på burk och idag har jag med mig en härlig variant av en sådan. Den här gången har jag en chiapudding, gjord på kokosdryck och toppad med härligheter som passionsfrukt, granatäpplekärnor, hallon och mandelsmör. Jag kallar den för Chiapudding passion och granat.

chiapudding passionsfrukt

Igår kväll gjorde jag i ordning denna härlighet och nu får jag äta den när jag sitter på tåget på väg in till jobbet. Just chiapudding är en smart grej att äta när man är i offentliga miljöer, som tå och buss. Den är enkel och smidig att äta och den luktar inte som till exempel ägg eller fisk kan göra, vilket annars kanske skulle kunna störa medresenärerna.

Här får ni receptet på min ljuvliga chiapudding med smak av passion, granat, hallon och mandel.

Chiapudding passionsfrukt och granatäpple

en liten burk

  • 1 1/2 dl kokosdryck (här kan man ju annars ta mjölk av något slag)
  • 2 msk chiafrön
  • en uns vaniljpulver
  • 1 passionsfrukt
  • en näve frysta hallon
  • några granatäpplekärnor
  • 1 rejäl tsk mandelsmör

Förbered dagen innan genom att blanda kokosdrycken med chiafrön och vaniljpulver. Rör om och låt stå i kylen.

När det är dags att toppa chiapuddingen gröper du ur en passionsfrukt. Börja med att ta hälften av innandömet och lägg det på chiapuddingen. Fortsätt med att toppa med mandelsmör, hallon och kärnor från granatäpplet. Avsluta med att toppa härligheten med det som är kvar av passionsfrukten.

Sätt på ett lock, ta med en sked och njut av frukosten där du är!

chiapudding passionsfrukt

chiapudding passionsfrukt

Mums för chiapudding med passion!

Lämna en kommentar

Annons
Annons