Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

En positiv tanke varje dag

positiv tanke morgon

En av mina målsättningar för i år är att tänka mer positiva tankar om mig själv. Varje morgon och varje kväll ska jag tänka något positivt om mig och fastän det bara har gått en vecka av det nya året har jag ändå inte lyckats hålla detta. Jag har nog tänkt mer positiva tankar om mig själv än tidigare, men både morgon och kväll har jag verkligen inte gjort det.

Att vakna upp med en positiv tanke är ju ett underbart sätt att starta dagen på så därför tänker jag justera mitt mål till att tänka denna slags tanke varje morgon och inte både morgon och kväll. Jag känner nämligen att jag behöver ha tänkt ut en positiv tanke redan kvällen innan för att kunna komma ihåg att tänka på den igen på morgonen efter. När jag vaknar upp på morgonen är jag nämligen för trött för att tänka ut nya positiva tankar.

Igår kväll funderade jag lite på vad som är positivt med mig och jag kom på att jag är stolt över att jag är duktig på att komma upp tidigt på morgonen när jag har bestämt mig för att jag ska det. Och eftersom det var precis vad jag gjorde i morse kunde jag tänka den positiva tanken om mig själv.

Jag är inte bara bra på att gå upp tidigt. Jag är också bra på att utnyttja det faktum att jag är vaken i ottan och använder morgonen på ett aktivt sätt. I morse hade jag gott om tid på mig och hann med både en promenad, en löpartur på Djurgården och en varm dusch innan jobbet.

positiv tanke

Att vara bra på sådana saker som att gå upp tidigt på morgonen för att träna är verkligen så mycket värt. Trots nästan 13 minusgrader var det en underbar upplevelse att springa på Djurgården och jag kan varken beskriva med ord eller bilder hur fantastiskt lycklig det gjorde mig.

Jag vet att jag kommer ha svårt för att hitta en ny positiv tanke om mig själv varje morgon, men jag hoppas att övning kommer ge färdighet och att det därmed kommer bli enklare med tiden. Jag vet också att den här övningen är väldigt nyttig och viktig för mig och jag uppmanar er att göra detsamma, om ni inte redan gör det.

Att starta varje dag med en positiv tanke om just dig själv kan vara den bästa presenten du kan ge dig själv!

10 kommentarer

  1. så himla bra!! tror sånt här kan påverka mer än man inser. Därför har jag börjat skriva tre bra saker från dagen varje kväll. Låter klyshigt men ska ge det en chans 🙂

  2. Härligt! Har faktiskt senaste månaden gjort liknande fast jag tänker det någon gång under dagen. Det är kul att tänka efter när det rör en själv för det är ofta lätt att ge andra komplimanger men inte sig själv 🙂

  3. Jag måste också bli bättre på att tänka positiva tankar och ge mig själv beröm. Jobbade aktivt med det förut men sen rann det ut i sanden. En positiv inställning gör så otroligt mycket för välmåendet och jag ska genast börja igen. Tack för ett inspirerande inlägg. Ha en fin dag. Kram Andrea

Lämna en kommentar

Annons
Annons