Trots att jag inte är vegetarian så gillar jag verkligen att äta quorn. Tycker att det finns så många olika goda varianter från Quorn och lagar mat av det ganska ofta. Därför blev jag glad för frågan om att göra ett samarbete med just Quorn och som första recepttips i detta samarbete presenterar jag här en härlig hälsotallrik med quorn.
Hälsotallriken består av quornfiléer med härliga tillbehör. Så här såg det ut när jag dukade upp vår quornlunch igår. Härliga färger och ljuvliga smaker, som passade väldigt fint ihop! Visste ni förresten att quornfiléer innehåller 30% mindre fett än ett kycklingbröst utan skinn? Det är alltså väldigt fettsnålt att äta quornfiléer.
Hälsotallrik med quorn
ca 4 portioner
- en påse Quornfiléer
- ett par matskedar soya
- ett par matskedar olivolja
- 1-2 tsk sambal oelek
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk honung
- sallad av olika sorter, som till exempel romansallad, bladspenat och ruccula
- ett par tomater
- en halv gurka
- en röd paprika
- en halv citron
- en mango
- pumpafrön
Börja med att marinera quornfiléerna i en blandning av soya, olivolja, sambal oelek, pressade vitlöksklyftor, honung samt peppar. Pensla marinaden på båda sidorna av filéerna och låt dem stå och suga åt sig marinaden medan du gör i ordning grönsakerna.
Hacka tomater. gurka, paprika och mango i små bitar och blanda ihop till en sallad. Pressa citron över. Skölj salladssorterna och lägg upp dem på ett serveringsfat.
Stek quornfiléerna i olja i en stekpanna. Ha hög värma och stek dem ett par minuter per sida. När de är klara; lägg upp dem på salladsbädden på fatet.
Till det hela gjorde jag en hummus på kikärtor. Här får ni receptet även på den.
Kikärtshummus
4 portioner
- en konserv/ett tetra kikärtor
- 2-3 msk olivolja
- 2 msk tahini
- 1 msk soya
- 1 vitlöksklyfta
- en halv citron
- peppar
- spiskummin
- ev. en skvätt vatten
Skölj av kikärtorna. Häll dem tillsammans med övriga ingredienser i en mixer. Mixa tills du har en jämn och slät röra. Smaka av och addera eventuellt mer spiskummin, citron eller peppar.
Allt det här blev en härlig kombination tillsammans. Att ha mango i salladen passade verkligen så bra och gjorde att denna hälsotallrik fick en touch av sommar.
Jag valde att även koka quinoa och äta till min hälsotallrik. Vill man fungerar det såklart bra att koka pasta eller ris istället. Jag toppade min hälsotallrik med quorn med pumpafrön och basilikablad. Så gott!
Inlägget är sponsrat av Quorn
Men gudars så gott! Det här ska jag garanterat testa i veckan! Vilken inspirationskälla du är (som vanligt)!!!! Mina quorn-tallrik i helgen var inte lika färggrann men galet gott ändå (har inget samarbete med quorn men älskar dom ändå 🙂 ) ! http://attlevasunt.se/vegansk-superlunch
KRAM!!!
Vad härligt att du blir inspirerad! Du måste jag kolla in din lunch.
Kram
Jäklar Karin, vilka bilder! Du är verkligen en stjärna på att fota <3
Åh tack, söta du!
Gott Karin! Det går att göra mycket smarrigt av Quorn. Jag gjorde en ”köttfri köttfärspaj” som blev riktigt bra (http://trendotraning.se/2016/01/06/vegetarisk-matpaj-med-quorn-recept/)
Kram & ha en fin dag!
Smart att göra paj av quorn. Kan tänka mig att det var gott!
Ha en fin dag du med! Kram