Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Inga ursäkter för att inte träna

Lopning Karin Axelsson

Sjukdom är den enda ursäkten jag kan komma på. Annars finns det inga ursäkter för att inte träna. Själv tycker jag att det är skönt att det är så. För då vet jag att när jag har planerat in ett träningspass då är det bara att fullfölja. Ganska härligt att inte behöva tänka så mycket, utan att bara göra!

Lopning Karin 2

Som idag till exempel. När jag hade jobbat klart för dagen och skulle byta om till löparkläder på kontorets toalett insåg jag att jag hade glömt ta med löpartights. Jag hade med mig underställ, tröja, löparjacka, sporttopp och löparskor. Men inte några löpartights. Planen var att springa en runda innan jag skulle hämta på förskolan, men när jag stod där utan tights tänkte jag tanken att behöva ställa in löpningen. Men nej, varför skulle jag göra det, tänkte jag sedan. Det får fungera att springa i jeans. Och det gjorde det!

I fyrtio minuter sprang jag med mina jeans. Såg säkert inte helt normalt ut, men vad spelar det för roll egentligen. Tilläggas kan att jeansen var av stretchmodell och säkert enklare att springa med än om de hade varit tajta och utan stretch. Men oavsett, ett par bortglömda träningstights ska inte få sätta stopp för ett träningspass.

lopning glad

När träningen är en rutin är den lika självklar som det är att borsta tänderna. Det är dit jag önskar att alla fick komma. Och jag vet att alla kan komma dit. Det handlar om att träna regelbundet tills den blir till den självklara rutinen. Det är då där är inga ursäkter för att inte träna!

8 kommentarer

  1. Har sprungit i en finstickad tröja, med rosetter på en gång. Inomhus. (Glömde träningslinne/top och ville inte ha bara sport-BH på gymmet).
    Rekommenderas inte… Eller jo, alltså det funkar ju. Kände mig lite uttittad dock. Haha! 😀

Lämna en kommentar

Annons
Annons