Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Magisk morgon

magisk morgon

Här sitter jag och får uppleva en magisk morgon och eftersom familjen fortfarande sover och jag har ett starkt behov av att dela den med andra så vill jag berätta för er hur magisk min morgon har varit, och fortfarande är.

När jag gick upp i morse hörde jag direkt att det blåste ordentligt ute. Vinden tjöt i huset och jag tog reda på att det blåste 12 sekundermeter utanför. Det blir en härlig utmaning att springa i backe i, tänkte jag. Men först stannade jag inne en stund till.

magisk morgon

Att vara inomhus när vinden viner och det är kolmörkt utanför är verkligen mysigt och jag stressade inte när jag klädde på mig.

magisk morgon

Jag drack mitt morgonkaffe i lugn och ro och satt där med tända ljus. Jag blickade ut över Åre sjö där det var mörkt så när som en strimma ljus på himlen.

Efter kaffet och med reflexväst och broddar på gav jag mig ut i morgonmörkret. Jag skulle springa ner för backen i Björnen, där vi bor i mitten av den, för att sedan springa hela vägen uppför backen, ändå till Copperhill. En härlig utmaning och jag hade ingen aning om jag skulle orka springa hela vägen upp.

Det var enkelt att springa den knappa kilometern nedför. Jag tog ett liten sväng nere i skidområdet och vände sedan för att springa den två kilometer långa backen upp. Vid två tillfällen stannade jag upp i löpningen och promenerade raskt någon minut. Men i övrigt sprang jag hela tiden.

Känslan när jag hade kommit upp till Copperhill och fick vända ner igen var underbar. Att springa i nedförsbacke är ju väldigt enkelt så där fick jag min belöning.

Magisk morgon med löpning i Åre

magisk morgon

Det tog en halvtimme allt som allt, att springa ner, upp och sedan ner igen. När jag kommit tillbaka till vårt hus valde jag att springa en liten extra sväng, bara för att det var så härligt. Himlen hade hunnit blir lite ljusare, men att det blåste mycket märkte jag knappt av när jag sprang.

Magisk morgon med löpning i Åre

Tio minuter senare stannade jag vid huset och gick in igen. Just löpningen var det som var allra mest magiskt med denna morgon. Men att sitta inne i värman och mysa med kaffe och tänd ljus är också en mysig del av den.

magisk morgon

Inne i vårt hus låg alla fortfarande och sov när jag kom tillbaka. Min magiska morgon kunde fortsätta med mer egentid och med vinden vinande utanför huset och med en himmel som blev allt ljusare.

7 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons