Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Inspirationstories

Målarbok för vuxna

Malarbok for vuxna

I en tid där det kan vara svårt att koppla bort från sociala medier fyller Målarbok för vuxna en viktig funktion. Det har man förstått på mitt jobb och en dryg månad innan jul släpptes just en Målarbok för vuxna till försäljning. Den här boken ger möjlighet till att vara kreativ och samtidigt koppla av för en stund.

Malarbok for vuxna

Enligt en undersökning*, som har gjorts bland 1457 svenska kvinnor i åldrarna 16-99 år, har 67% av dagens svenska kvinnor ett behov av stunder då man är helt nerkopplad och kan släppa omvärlden. Hela 73 procent av de unga kvinnorna i åldrarna 16-29 år har en tydlig önskan om att helt koppla bort mobil, dator och sociala nätverk under perioder. Att sitta och färglägga motiven i den här typen av målarbok blir som mindfulness, vilket vi uppenbarligen behöver mer av.

Jag har själv suttit och färglagt lite grann i min Målarbok för vuxna och brukar göra det i samband med att barnen vill rita och måla. Då får vi en stund tillsammans samtidigt som vi får vara kreativa på varsina sätt.

Malarbok for vuxna

I just den här målarboken finns det många fina motiv och bara fantasin sätter gränser för vilka färger man använder. Bilderna i målarboken kretsar kring trädgårdsdrömmar, djur och olika slags tankemönster. Bäst är att använda sig av färgade blyertspennor när man färglägger.

Malarbok for vuxna

Malarbok for vuxna

Som den kreativa person jag är gillar jag trots allt bäst att göra mina bilder själv från scratch. För mig är konceptet från idé till färdig produkt så pass viktigt att jag gärna tänker ut motivet själv och sedan både skissar och målar. Att jag och min syster gick en akvarellkurs under hösten var en härlig grej. Jag hade aldrig tagit mig tid till att måla så pass mycket om jag inte hade varit på kursen och det var också ett härligt sätt att få umgås med henne lite extra.

Men, det går att få utlopp för sin kreativitet på så många olika sätt och för egen del känner jag att jag får det behovet mättat i mitt jobb och med bloggen. Därför blir det inte att jag sätter mig ner för att måla så ofta. För mig är det viktigare att ta mig tid till rörelse och motion när jag är ledig. Men för en annan, som inte kan vara så kreativ på jobbet och kanske hinner vara rörliga tillräckligt ändå, är ju den här typen av målarbok för vuxna en väldigt bra sak.

* Läs mer om undersökningen här

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons