Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Mina målsättningar 2016

Karin Axelsson

Att avge löften bara för att det är nyårsafton är ju inte min grej, men att planera för året 2016 vill jag ändå göra. Det är ändå härligt att starta upp ett nytt år med planer och målsättningar för att sedan jobba för att uppnå dem.

I år har vi en extra bonusdag eftersom det är skottår. Så 366 dagar finns det att fylla med en massa härligt, roligt, utmanande, svettigt och underbart. Här kommer lite av det jag vill göra i år och mina målsättningar 2016!

Karin Axelsson

Träningen 2016:

När det kommer till vad jag vill träna så vill jag ösa på lite mer än vad jag gjorde 2014 och 2015. Det är nu ett och ett halvt år sedan min förlossning med Smilla och kroppen är mer än återhämtad från det. Jag har inte haft ont i skinka och rygg på ganska länge och det känns som att mina lugna löpningsturer, ofta på mjukt underlag och med bra skor, har varit skonsamma och bra för mig. Men jag hoppas att jag kommer kunna öka på fart och distans successivt när det kommer till löpningen. För jag vill kunna springa flera långpass under 2016!

Jag kommer hålla fast vid kombinationen löpning, styrketräning och yoga i mitt träningsupplägg, men göra det på olika sätt. Jag vill också testa några nya träningsformer samt ägna mig mer åt yoga i varm yogasal, som bikramyoga och hot flow.

Under 2016 kommer jag också se till att anmäla mig till ett eller flera löparlopp. För det är trots allt lite mer motiverande att träna löpning när jag har ett lopp i sikte.

Karin Axelsson

Hälsan 2016:

Jag är nöjd med hur jag har skött mig hälsomässigt under 2015. Jag har jobbat för att stressa så lite som möjligt, att ha en vardag som är rolig och inte för pressande samt att äta varierat, näringsrikt, tillräckligt och med så få måsten som möjligt. Så under 2016 kommer jag fortsätta med det konceptet.

Det jag ska tänka extra mycket på i år eftersom det är sådant som jag har lättare för att annars slarva med:

  • Att prioritera sömnen genom att gå och lägga mig i tid.
  • Att lägga bort mobiler och datorer samt stänga av TV’n oftare. Att ha fler stunder som är helt fria från brus och uppkoppling.
  • Att vara utomhus ännu mer på helgerna.

Karriären 2016:

Jag ska jobba hårdare för att komma framåt med mitt egna företag och har redan en hel del konkreta planer, men vill vänta lite med att berätta mer om dem.

I övrigt passar det ypperligt för mig just nu att jobba halvtid som anställd och jag kommer fortsätta att göra det ett tag till. Att jobba med SEO och sociala medier är verkligen både spännande och utvecklande!

Övrigt:

2016 vill jag resa mycket. Vi har redan några reseplaner för året. Om några veckor åker vi till Åre, i sommar blir det nog i alla fall en vecka utomlands och jag hoppas vi får till lite Öland och Västkusten också. Och kanske något mer?

Jag vill ha mer egentid med mannen. De senaste åren kan jag lätt räkna på mina fingrar hur många gånger vi två har gjort något utan barnen. Alldeles för få gånger alltså. Så i år måste vi se till att hitta på saker tillsammans medan vi har barnvakt för barnen. Ser fram emot det så mycket!

I vår vill jag sätta fröer och ha en tydligare plan för vad vi ska plantera i trädgården till försommaren. Det har blivit mer spontant tidigare år när det kommer till trädgårdsarbetet. Men i år vill jag att vi har en konkret plan!

Viktigast av alla mina målsättningar 2016 är att tänka mer positiva tankar om mig själv. För det händer alltför ofta att jag tänker negativt om mig själv, mitt utseende och mitt beteende. Det är så onödigt och något jag vill få bort helt! Istället ska jag börja varje dag med en positiv tanke och avsluta varje dag med en annan. Och om det kommer upp tankar om mig själv som är negativa ska jag mota bort dem med ytterligare en positiv istället.

Vad har du för målsättningar 2016? Länka gärna i kommentarerna om du har skrivit något liknande på din blogg så jag får läsa!

Slutligen vill jag också berätta att de två vinnarna i min tävling om ett TRX från Gorilla Sports Sverige är Therese och Milla. Grattis! Jag har mailat er.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons