Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Äppelpaj utan gluten och socker

sockerfri och glutenfri appelpaj

Jag fick frågan om jag har några bra recept på nyttig äppelpaj, en sådan paj som inte innehåller mjöl, socker eller smör. Och visst har jag det! I svaret tipsade jag om den här äppelpajen med stevia och mandelmjöl och om dessa söta små pajer av äpple, havregryn och dadlar. Vill man inte baka med smör fungerar det fint att använda kokosolja istället.

Men jag glömde bort att tipsa om min absoluta favorit när det kommer till nyttig äppelpaj. Bilderna visar en söt och krispig smulpaj; en äppelpaj utan gluten och socker. Här hittar du receptet på den.

sockerfri och glutenfri appelpaj

Den här äppelsmulpajen går väldigt snabbt att göra då den tillagas i micron. Så om du blir sugen på äppelpaj vet du att det bara tar en 5-10 minuter tills du har en framför dig. I denna har jag, utöver äpple, haft i havregryn, kanel, kokosolja och steviadroppar.

Om du vill göra flera portioner samtidigt går det säkert bra att dubbla eller fyrdubbla receptet. Jag gillar att äta denna paj med vispad grädde, utblandad med vaniljpulver.

Om du hellre bakar din äppelpaj med vetemjöl, strösocker och smör är det här mitt allra godaste recept. För äppelpaj går ju inte att tröttna på!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons