Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Tjejmiddag som härlig vardagslyx

tjejmiddag

Som den tjej jag är älskar jag att sitta länge vid ett middagsbord, äta gott och samtidigt umgås med ett gäng vänner. Det känns som att det är vanligare att vi kvinnor uppskattar det här med att äta en middag länge och sitta och prata timtals mer än män oftast gör. Därför är jag så glad för att jag har så fina vänner och att vi har regelbundna träffar med varandra. Dels har jag och mina allra äldsta och närmaste vänner regelbundet tjejhelger när vi träffas hemma hos en av oss och umgås från fredag kväll till söndag lunch. Och dels träffar jag fyra av de tjejer som gick i min gymnasieklass på regelbundna tjejmiddagar. En sådan middag var jag på igår.

Moa bjöd på super god mat på gårdagens tjejmiddag. Vi fick ingefärskryddad kyckling, ugnsrostade rotfrukter, en fräsch sallad och en kall yoghurtsås. Medan vi mumsade uppdaterade vi varandra om vad som hänt som sist, pratade framtidsplaner och gullade med hennes två små barn.

tjejmiddag

tjejmiddag

Till efterrätt dukade hon fram en härlig frozen cheesecake al’a Green Kitchen Stories, en härlig hälsosam tårta med massor av smak. Jag tror att det var en variant av denna som hon bjöd på.

Tiden går snabbt när man har roligt och plötsligt hade vi suttit där i ett antal timmar och det var hög tid att åka hem. Är så tacksam för att vi fem, som en gång i tiden gick Estetisk Konst- och formgivning tillsammans på gymnasiet, med mycket måleri, teckning och foto på dagsagendan, fortfarande håller kontakten och trivs så bra tillsammans.

raw chokladbollar

Moa, som vi var hos, kan förresten det här med att bjuda på god mat. Sist vi var där på tjejmiddag bjöd hon på en annan underbar Green Kitchen Stories tårta och raw chokladbollar till det. Så mumsigt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons