Trettondagen i snö

Vi får tacka de tre vise männen för den här dagen. För hade de inte varit för dem hade vi inte firat Trettondagen och inte fått en extra dag ledigt så här mitt i veckan. Jag har spenderat min Trettondag Jul med barnen och jag skattar mig lycklig för just denna dag då det har varit en dag nästan helt utan trots och bråk. Så skönt!

Jag sov lite längre än vanligt i morse, men lyckades ändå med att gå upp före barnen. Hann med lite yoga innan de vaknade och fortsatte sedan passet när de var med. Sedan åt vi frukost tillsammans. Till skillnad mot de två kokta ägg, som jag brukar äta i all hast till vardags, är det så härligt att ha tid att äta långsamt och mer varierat på lediga dagar. Jag fyllde en skål med fil, kvarg och skivor av banan och toppade med granola, kokosflarn och gojibär.

trettondagen pulka

Att det är tio minusgrader och mycket snö ute är så härligt! Visst är det kallt, men med mycket kläder på är det bra skönt ute och vi körde ett rejält pulkarace senare på dagen.

Trettondagen
Trettondagen

Vackra vita vinterland.

trettondagen

Trettondagen

Och ännu finare blir det framåt skymningen.

Trettondagen

Vi har hängt ganska mycket inomhus idag också. Vi har spelat spel, klistrat med klistermärken och beundrat små pärlhyacinter som är på väg upp. En trevlig Trettondag, som ska avslutas med några av dessa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.