Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Varm choklad utan socker

varm choklad utan socker

Vinter, snö och kalla kinder. Vad passar bättre än en kopp med rykande het varm choklad då. Efter att vi hade varit ute en stund i pulkabacken igår gick vi in och drack min variant på varm choklad utan socker. Så gott och så vintrigt!

varm choklad utan socker

varm choklad utan socker

Varm choklad som är gjord på riktigt god choklad och som värmts på långsamt i mjölk på spisen är den godaste sorten. Jag använde choklad från Nutri Nick och fick på så vis till en varm choklad utan socker.

I receptet anger jag inte exakta mått. Detta för att det är något du måste känna av själv. Vill du ha den mer bitter eller söt, mjuk och rund i smaken eller intensiv och mörk. Testa dig fram genom att addera mer choklad eller mer mjölk. Vill du söta den mer kan du ha i en gnutta honung. Gör din varma choklad med omsorg och låt det ta en stund vid spisen.

varm choklad utan socker

Varm choklad utan socker

  • Mjölk av fetare fetthalt – räkna med 2-3 dl per kopp
  • Choklad från Nutri Nick, blanda gärna ljus och mörk – ta ca 2-3 små rutor per kopp
  • ev. en gnutta honung

Häll upp mjölken i en kastrull. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner i mjölken. Värm upp chokladmjölken på medelvarm värme under omrörning.

När den börjar ryka smakar du av och tillsätter eventuellt mer av antingen mjölk eller choklad samt adderar honung om du vill.

Häll upp och njut!

varm choklad utan socker

varm choklad utan socker

Jag valde att ha både mörk och ljus choklad i vår variant. Ville att smaken skulle vara mild för att passa barnen.


varm choklad utan socker

varm choklad utan socker

Slutligen klickade jag i vispad grädde i chokladen och så var den klar. Jag hällde upp den i termos för att ha med ut till pulkabacken, men det blev att vi drack den hemma i koppar istället efter uteaktiviteten. Barnens kinder och händer var så pass kalla att det kändes bäst att gå in i värmen.

Mmm, det var årets första kopp varm choklad för mig. Och fler ska det bli!

3 kommentarer

  1. Så gott! Måste nog testa att göra varm choklad med just choklad 🙂 Brukar själv göra med kakao men alltid kul att testa något nytt 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons