Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Varm choklad som förkylningskur

Varm choklad

Gårdagen var ingen rolig dag. Det var en dag med feberfrossa, huvudvärk och rosslig hals för min del. Och för mannen var läget detsamma. Bara barnen har hållit sig friska och vi tog en tur ner till Åre by igår för att de skulle få se något annat än lägenheten. De fick leka där en stund och så handlade vi med oss lite från leksaksaffären till dem.

Resten av dagen spenderade vi hemma i Björnen. Segt och tråkigt, men det kändes som att jag sov bort sjukdomen när jag sov en bra stund mitt på dagen. Efter den rejäla tuppluren gjorde jag i ordning varm choklad till oss alla och den fikastunden gjorde verkligen susen. Känns som att varm choklad med vispad grädde är en bra förkylningskur, speciellt när man är i fjällen.

Varm choklad

Varm choklad går att göra på så många olika sätt. Gott är att smälta bitar av chokladkaka medan man värmer mjölken, som när jag gjorde varm choklad utan socker med Nutri Nicks sockerfria choklad. Annars fungerar det bra att använda kakao och söta med socker, honung, stevia eller agavesirap. När jag tittade i skåpen här i lägenheten hittade jag brunt farinsocker så det fick det bli denna gång.

Varm choklad

ca 3 portioner

  • ca 6 dl mjölk
  • 1 msk kakao
  • 2-3 msk brun farin
  • en rejäl skvätt grädde

Värm mjölk tillsamman med kakao och farinsocker i en kastrull på spisen. Rör om då och då och håll lite koll så att mjölken inte börjar koka. Under tiden kan du vispa grädden.

När chokladmjölken är varm häller du upp den i koppar, klickar på vispad grädde och serverar.

Mmm, varm choklad är verkligen ett måste här i fjällen, oavsett om man är sjuk eller frisk. Idag känner sig alla piggare i familjen och vi tänkte våga oss ut på lite skidåkning. Så tacksam!

4 kommentarer

  1. Gott med varm choklad när det är snöigt och lite ruggigt!
    Tråkigt att ni inte är bra 🙁 Hoppas att det snabbt går över, krya på dig/er!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons