Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

En helg på tu man hand i Dalarna

Dalarna pa tu man hand

Hur mysigt och underbart det än är att vara med sina barn så behöver man ibland tid borta från dem. Visserligen är jag borta från dem varje vardag på grund av jobb och förskola, men att spendera ledig tid utan barnen kan vara bra ibland. Trots att vi vet detta har jag och mannen varit väldigt dåliga på detta. Sedan Smilla föddes för drygt ett och ett halvt år sedan har vi inte varit borta ifrån barnen och umgåtts på tu man hand en enda gång och faktum är att det faktiskt var i januari för tre år sedan som vi senast sov på hotell utan barn. Så i helgen var det hög tid för en helg på tu man hand. Helgen spenderade vi i Dalarna.

Dalarna pa tu man hand

Dalarna pa tu man hand

Dalarna är ett så fint landskap, både med sin natur och möjligheter till uteaktiviteter, men också med sina traditionella folkdräkter, moraklockor, dalahästar och allt vad det är. Hotellet vi bodde på hade så fina dalamönster som tapeter uppe vid talet.

Vi inledde vår helg på tu man hand med skidåkning i Romme. Bara det att kunna åka skidor utan att behöva ta hänsyn till små barn och vara begränsad till barnbacke och pulkabacke var så härligt. Lunchen kunde vi äta länge och utan stök och vi hade egentligen ingenting att ta hänsyn till och rodda med. Det slog oss hur trötta vi var, på ett skönt sätt, och det berodde antagligen på att vi slappnade av och pustade ut lite grann.

Dalarna pa tu man hand

På lördag kvällen åt vi riktigt god mat på en indisk restaurang. Kycklingen, stekt i vitlök och indiska kryddor, var perfekt!

Dalarna pa tu man hand

Vi tog sovmorgon dagen efter och vaknade först vid halv 9-9. Så skönt att för en gångs skull få vakna av sig själv och vara utsövd då.

Som vanligt var det ljuvligt med hotellfrukost. Och att kunna sitta där hur länge som helst utan kladd och skrik var underbart. Jag gillade att hotellet hade mycket frukt på buffén och favoriten var en ananassallad med lime och passionsfrukt. Riktigt gottar också en av brödsorterna, en filmjölkslimpa med bland annat anis som krydda. Av det brödet tog jag mer än en skiva, kan jag säga.

Dalarna pa tu man hand

Vi återfann det fina dalamönstret lite här och var.

Dalarna pa tu man hand

Dalarna pa tu man hand

Och jag hade passande nog packat mina kläder i väskan från Leksands.

När vi hade checkat ut från hotellet åkte vi på en tur i landskapet. Det var fint att se på omgivningarna och när vi några timmar senare åkte för att hämta upp barnen var vi fulltankade av energi och saknaden till de små var enorm.

8 kommentarer

  1. Jag och min man ska till Göteborg i helgen, också få lite tid för oss själva. Det är lätt att glömma bort sånt i vardagen. Vi ska gå på fiskspa, som vi fick i julklapp av våra döttrar. Sen god mat och lite shopping. Ska bli så härligt.

Lämna en kommentar

Annons
Annons