Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Varför min blogg heter Fitness & Hälsa

Gymtraning

När jag startade Fitness & Hälsa för sju år sedan kom namnvalet ganska snabbt och självklart till mig. Vad namnet betydde för mig då skiljer sig dock en del från vad det betyder för mig idag. Jag tänkte att jag ska berätta varför min blogg heter just Fitness & Hälsa.

När bloggen startades var jag 29 år och nygift men hade inga barn. När jag tänker på hur jag var som person på den tiden inser jag vilken annorlunda syn jag hade på träning och hälsa då mot vad jag har idag. På den tiden var träningen ett måste för att må bra. Det är den visserligen fortfarande, men inte på ett fanatiskt sätt som den var då. På den tiden tränade jag för att få en smal och muskulös kropp, men jag blev aldrig nöjd. Nu för tiden tränar jag för att hålla mig stark och uthållig och så är det en bonus om det också resulterar i en snyggare kropp. Vad nu det är?

Att ordet fitness fick vara med i bloggen hade att göra med att jag eftersträvade fitnessidealet och såg upp till de personer som hade fitnesskroppar. Trots att jag visste att det inte var rimligt att jag skulle kunna ha en sådan kropp eftersom det kräver en så pass mycket hårdare satsning än jag var beredd att göra, var det så jag ville se ut. Så klart att jag aldrig blev nöjd då.

Då som nu är det många som eftersträvar ett fitnessideal fastän det inte alls är hälsosamt och inte realistiskt om man inte hårdsatsar. Och att alltid ha en lika deffad kropp, som de som tävlar i fitness har, är verkligen inte hälsosamt. Ändå är det fortfarande många som eftersträvar det. Jag har under de sju år som har gått ändrat min syn från att vilja vara en fitnesstjej till att vilja leva hälsosamt och balanserat på alla plan och för mig personligen idag står fitness för att hålla min kropp i form, men på ett hälsosamt sätt.

Gymtraning

Gymtraning

Det finns många hälso- och träningsprofiler av idag som sprider ett, enligt mig, ohälsosamt budskap i sina kanaler. Jag själv brukar avfölja de konton och sluta läsa de bloggar som lägger upp bilder på halvnakna deffade kroppar och där fokus ligger på att förmedla diettips och extrema träningsupplägg. För mig är inte det hälsa och tyvärr tror jag att många av följarna till dessa får en skev bild av vad hälsa är och vad som är rimligt att ha som målsättning med sin träning och kost.

Varför min blogg heter Fitness & Hälsa idag har att göra med att jag vill och ska finnas inom branschen fitness och träning. Där vill jag påverka till en mer hälsosam syn och få fler att inse att fitness inte är ett ideal att eftersträva i det långa loppet. Det är en målsättning att ha för en kortare period. För mig är helheten så viktig och för att man ska kunna må bra på djupet tror jag på att hitta sin egna väg till hälsa och balans. När man har hittat dit borde det inte vara så viktigt att ha en deffad kropp eller att ha ett behov av att visa upp den hela tiden.

Fitness & Hälsa – hälsoblogg, inspiration och glädje!

Bilderna är typiska träningsbilder på mig, här från ett styrkepass på gymmet Kenzai. Ett glatt leende får ofta symbolisera vad jag känner inför träningen. Det är också den typen av bilder jag gärna ser i mina flöden.

14 kommentarer

  1. Klokt och sunt och toppenbra! Jag tror att vi är många om har gjort den resan: att eftersträva något som är omöjligt att uppnå till att bli mer trygga och balanserade i oss själva. Vad fint det är med utveckling!

  2. Jättebra och kloka tankar! Jag följer många bloggar med och främst träningsbloggar men inte en enda blogg med halvnakna tjejer med orimliga träningsupplägg!
    Min blogg har jag döpt om till lyckorus, för jag får ett lyckorus av mycket som får mig att må bra som träning, mat, livet, trädgård….det är sund hälsa för mig!

  3. Känner igen mej i ditt “träningsliv”. Har precis som du nu för tiden en annan syn på träningen… Jag vill att kroppen ska hålla – lääänge och jag vill alltid försöka ge den de bästa förutsättningarna. Både med hjälp av träning som styrka, smidighet och kondition samt genom en nyttig genomtänkt kost.
    Det känns som ett självklart val att prioritera sin egen hälsa och det förvånar mej att många än idag (2016 ) kan ifrågasätta mina val och prioriteringar…?!

    Ha det fint, PIllan

Lämna en kommentar

Annons
Annons